Тримата измамници, разкрити от пловдивската полиция, са довели своята жертва до опит за самоубийство. Това стана ясно в съдебната зала, където в момента състав на Окръжен съд гледа мерките им за неотклонение. 

Днес Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми двама мъже и една жена за принуда и причиняване на имотна вреда в размер на 173 000 лева. Те са принудили пострадалата 46-годишна жена, чрез заплаха да извърши противно на волята й разпореждания с парични суми и с това й причинили имотна вреда в размер на 173 000 лева. 

Обвиняемите са били задържани след проведено разследване и специализирана полицейска операция от служители на отдел „Икономическа полиция“ към ОД на МВР – Пловдив. 

В схемата са замесени Николета Петкова, Филип Спасов и Теодор Сергиев. Тримата са от София, а според прокуратурата те са действали по инструкции на Георги Славейков Георгиев, който излежава присъда във Варна. Николета и Теодор живеят на семейни начала и имат две деца. Жертвата им е 46- годишна жена от Стамболийски. Мошениците намирали наивници в социалните мрежи, влизали им под кожата, а след това започвали да ги изнудват. Така постъпили и с Атанаска. Жената имала задължения и търсела решение на въпроса, влизайки в различни сайтове. Там попаднала на измамниците. Те й обещали да й уредят кредити от банки, въпреки лошото й кредитно досие. Започнали да я водят в различни банки и тя изтеглила няколко големи кредита. Те я принуждавали да им предава сумите уж с обяснението, че ще погасяват старите й задължения. Това обаче не се е случвало. Измамниците непрекъснато били с пострадалата Атанаска, но изтрили от телефона й всички снимки, които могат да ги уличат в извършеното престъпление. Инструкциите тя получавала от затворника Георги Георгиев. 

Сумата стигнала почти 200 хил. лева и жертвата се оказала в безизходица. Измамниците започнали да я заплашват, че ще я ликвидират и ще посегнат на децата й.  Стигнало се до там, че тя е посегнала на живота си, като взела голямо количество приспивателни. 

Тримата са били задържани, а при обиск в килията на Георгиев са открити два мобилни телефона. В измамите има замесени и банкови служители, защото кредитите са отпуснати, въпреки, че името на жената фигурира в списъка на лицата с лош кредитен рейтинг. 

При обиска в дома на Теодор и Николета в София е открито и малко количество кокаин. 

На тримата им беше наложена най-тежката мярка “задържане под стража”. Според съдия Теофана Спасова, въпреки ранният етап на разследването, има достатъчно доказателства, че те са извършили престъплението. Пострадалата е предавала първичните суми на обвиняемите. Ролите са им били разпределени, Спасов е посрещал измамената в София, предоставял ѝ е документи, които тя е подписвала под влияние на неговото настояване.

 Те са принуждавали пострадалата да не споделя с никого какво извършва.  При отказа на Домусчиева да участва в това , са използвани от обвиняемите закани и психически натиск.

 

Парична измама за 173 хил. лева в Пловдив! Трима са в арестаМъжете принудили 46-годишна жена да прехвърли имот