Пловдивчанка представи "живописен" пътепис със снимки от улиците на Пловдив. Невяна живее вече повече от 8 години в района и не крие възмущението си от кадрите, които е заснела по време на разходка. 

Те показват, че Община Пловдив с радост раздава строителни разрешителни за зоната около Гребната база, ала инфраструктура напълно липсва. Защо няма тротоари и нормални условия за преминаване на пешеходци? Иначе цените за апартаменти в комплексите в района започват от 1500 евро за кв.м. 

"Предлагам на вниманието ви кратка разходка в Пловдив в картинки и текст. Вървим по улица "Елин Пелин" в посока Гребната база. Да виждате тротоар? Нямате проблем със зрението, спокойно. Тротоар няма. Нито от тази страна на улицата, нито от другата страна. Защо да има? То от това не се печели. Печели се от разрешителни за строеж, дадени на тоя и оня инвеститор... Гражданите да се оправят", посочва пловдивчанката. 

На приложените снимки ясно личи състоянието на инфраструктурата:

"Стигаме малко по нататък. По ирония на съдбата тази улица се нарича "Парк отдих и култура". Живея в района от 8 години. Постоянно е така. Един единствен път видях работнички с метли да чистят и няколко пъти мина машина за почистване. Какво чистят машинно не е ясно.. или по-точно е ясно... НИЩО. Вие и аз си плащаме данъците, а получаваме насреща нищо", посочва Невяна. 

Кал, боклуци и мръсотия личат и на следващите снимки от пътеписа:



Жената обръща внимание, че дори там, където има изградени тротоари и нормални улици, те се пълнят с вода.

"Предлагам на вниманието ви кратка разходка в Пловдив в картинки и текст. Това е ул. "Елин Пелин" в частта и към Прослав. Снимките показват с какво се сблъсквате - всяка една пресечка е със скосени тротоари за лесен достъп, пешеходна пътека за пресичане и огромна локва. И не защото няма шахти. Шахти има, ама те са по-високо разположени и служат за НИЩО", посочва Невяна. 

Пловдивчанката е категорична, че тя ще опита да промени нещо в картинката. Даването на гласност, подписки на местните и контакт с институциите са част от начините гражданите да държат контрол върху разходването на публични средства.