В Румъния назрява голям скандал със съотборника на Георги Миланов в Динамо Букурещ Едгар Йе. Твърди се, че той е накарал своя брат близнак Еделино да изиграе пет мача вместо него.

Едгар Йе подписа с Динамо през февруари, но изглежда, че играчът, който е пристигнал в Букурещ, е бил неговият брат близнак Еделино. Отборът на Миланов разкрива, че Еделино не е Едгар Йе, защото говорел само португалски!

Случаят е разкрит от журналиста Даниел Сендре, който съобщава, че Динамо Букурещ е бил изненадан, когато Едгар Йе не е говорел добър английски и е общувал само на португалски, въпреки че е играл в Испания, Франция, Турция и Нидерландия.

Румънският журналист Емануел Росу съобщи, че Динамо е поискал от предполагаемия Едгар Йе да покаже шофьорската си книжка, което той отказал.

В случай, че размяната бъде официално потвърдена, Динамо Букурещ рискува да загуби 8-те точки, които спечели в 5-те мача, в които Еделино е играл вместо брат си.

Източник от Румънската футболна федерация обясни пред iAMsport, че „няма предвиден сценарий за тази ситуация." Ако Динамо успее да докаже, че е бил измамен и го докаже, тогава отборът може и да не загуби точки от актива си.