Цветя и запалени свещи поставиха близки на загиналите при тежката катастрофа в Пловдив Кристиан и Теодора. На лобното място има и карти за игра. По наша информация катастрофиралите са играли до 3 часа сутринта, след което са си тръгнали.

Както съобщихме, трагичният инцидент на бул. "Руски" е станал в 3:20 часа миналата вечер. По първоначална информация джип "Рийндж Ровър", който идвал от Централна гара навлязъл в разделителната ивица на бул. "Руски" и се блъснал последователно в няколко огромни дървета. Според експерти, скоростта с която се е движил тежкият джип е била около 200 км./час. 

От удара колата се разцепила на две - предната част се врязала в едно от дърветата, а задната изхвръкнала на пътното платно. На място е констатирана смъртта на 21-годишния водач Кристиан Екмекчиян и пътничка до него 20-годишната Теодора Николова.

При инцидента други двама младежи също пострадаха тежко и са в болница с опасност за живота. Пострадал е и пожарникар, който се е притекъл на помощ след произшествието. Огнеборецът е с тежки фрактури, но без опасност за живота.

Загиналият шофьор от тежката катастрофа в Пловдив е с регистрирани 16 нарушения на пътя за три години стаж над волана. За момента водещата версия за трагедията е превишена скорост. Това стана ясно от брифинг на полицията и прокуратурата вчера.

"Самото ПТП е настъпило около 3:20 през нощта, тогава движението в Пловдив е слабо. Малко преди ПТП-то е валял доста обилен дъжд и самият факт, че водачът се е движел с несъобразена скорост е довел до трагичния инцидент", каза Красимир Нешев, началник на пътната полиция в града.

Скоростта не е установена, тъй като предстои автотехническа експертиза, каза наблюдаващият прокурор по делото Борис Михов.

Автомобилът е регистриран на името на софийска фирма. Майката на загиналия младеж е служител на "Пътна полиция".

Младият мъж, загинал при тежката катастрофа на бул."Руски", е син на служителка на КАТ-ПловдивРейндж Ровърът, който се превърна в ковчег за двама млади пловдивчани, се е движел с близо 200 км/час

Водачът на джипа, който се разби с 200 км/ч – с 16 нарушения, но не бил "рисков""Рейндж Ровърът" не бил семейна собственост, води се на софийска фирма