Дадоха официално ход на най-мащабния проект на ВиК-Пловдив, като следващите две години ще се разкопаят редица основни пътни артерии под тепетата, за да се подмени водопроводната и канализационната мрежа. Първата копка бе дадена от шефа на ВиК Огнян Кулишев, зам.- министъра Захари Христов и зам.-кмета по строителство Пламен Райчев. Целият проект е на стойности от 130 милиона лева, като само дейностите по Южния обходен колектор, който стартира днес, са над 80 милиона лева.

Преди първата копка жители на кварталите Коматево, "Кюрук Париж" и "Христо Смирненски" се събраха на импровизиран протест. 

Три протеста в едно на първата копка на проекта на ВиК - Пловдив за 134 млн. леваГражданите се оплакаха от липса нанормално водоподаване, поискаха разширяване на "Коматевско шосе"

Старт на проекта на ВиК за Южния обходен колектор, две години Пловдив ще бъде строителна площадкаПътната блокада ще бъде основно в район „Южен”

„За щастие или зла участ в този мандат изпълняваме проекти за 500 млн. лева.  Това със сигурност създава проблеми на хората, но го правим, за да подобрим живота им”, заяви Пламен Райчев при първата копка за проекта на ВиК.

Щастие или зла участ? Две години в Кючука ще е ад, ремонтът на ул. „Царевец” май няма да е скороДо месец започват дейностите по бул. „Ал. Стамболийски” и „Петър Стоев”

Междувременно онлайн петиция против спорния автомобилен пробив под кръстовището на Водната палата стартираха пловдивчани в интернет. Авторите се обявяват срещу проекта, като пишат, че това ще създаде една градска магистрала в центъра на Пловдив.

Тръгна петиция срещу пробива под Водната палатаИзграждането на градска магистрала ще е пагубна за жителите на Пловдив

Пламен Райчев пък посочи, че няма информация някой да е обжалвал разрешението за строеж на пробива под Водната палата.

Пламен Райчев: Всичко е възможно с пробива на Водната палата, но има група, която е изцяло против негоЗам.-кметът няма информация някой да е обжалва разрешението за строеж

Общинското предприятие за екологичен градски транспорт „Екобус – Пловдив” вече е направило своята бизнес програма, която ще се гласува на заседание на местния парламент. Стратегията е от малко над 40 страници, като няма съществена разлика от предходните размисли на Община Пловдив за развитие на дружеството.

„Екобус – Пловдив” иска да купи 20 електробуса за 24 млн. лева, но не знае откъде да вземе париБизнес планът на общинското дружество предвижда през 2025 година да тръгнат двете ученически линии

Компютърна измама на стойност 90 000 лв. е разкрита при съвместна операция на Районна прокуратура и Икономическа полиция в Пловдив. Измамате е извършена чрез злоупотреба с лични данни, а в нея са замесени двама души - 32-годишният Йордан Петков от Нова Загора и 23-годишната му приятелка Ралица Козарска от Стара Загора. Схемаджиите, наподобяващи Бони и Клайд, са живели доста добре през последните четири месеци, става ясно от снимки публикувани в социалните мрежи.

Пловдивските Бони и Клайд изтеглиха 90 000 лева кредити с фалшиви документи на приятелиИзмамата е разкрита при акция на Районна прокуратура и Икономическа полиция

Схема за 90 бона! Онлайн кредити с чужда самоличност и откраднато доверие, проиграно на хазартЙордан и Ралица са демонстрирали висок стандарт на живот през последните месеци

41-годишен пожарникар е заловен да кара пиян на пътя Пловдив - Асеновград в близост до КЦМ. Около 8 часа днес, жена е подала сигнал на тел. 112, че пред нея се движи автомобил "Фолксваген", който криволичел в различни ленти, закачил е мантинелата, а след това продължил по пътя.

Пореден срам за МВР! Пиян пожарникар криволичи по пътя Пловдив - Асеновград

Изсичането на старо дърво на улица „Макгахан” в Пловдив предизвика напрежение между будни граждани, служители на ОП „Градини и паркове” и Общинска полиция. Емил Атанасов се качи на дървото, за да го брани от изсичане с тялото си. Той обаче беше свален от органите на реда.

Напрежение в Пловдив! Мъж се качи на дърво, за да спре изсичане, полицията го свалиДърветата, които ще бъдат изсечени, са общо две – черница и явор

Ваксините срещу грип и COVID-19 могат да бъдат приложени едновременно. Единственото условие е да не се поставят на една и съща ръка. Това съобщи пред TrafficNews д-р Костадин Сотиров, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдивска област.

Д-р Сотиров: Ваксините срещу грип и COVID-19 могат да се прилагат едновременноХората над 85 години не могат да изградят дълготраен имунитет, затова е добре да си поставят още една противогрипна ваксина през януари

В нарушение на редица законови разпоредби събарят къща в пловдивския квартал „Съдийски“. Разрушаването на старата постройка, находяща се на ул. „Константин Величков“ 25, дори не е съгласувано с администрацията на район „Централен“.

Как (не) се събаря къща в центъра на Пловдив! Сред облаци прах и без елементарни мерки за безопасностЛипсва и нужната документация за процедурата

Повече от седмица ограда около Форума в Пловдив е счупена, а стъклата не са премахнати. Освен недоброто впечатление, което остава в пешеходците, ситуацията създава сериозна предпоставка за инциденти. Причината е, че мерките за обезопасяване, предприети до момента, са меко казано неадекватни. Няколко метра пропаст, която се открива над ул. „Гладстон“, е ограничена единствено със сигнална лента.

Счупена ограда около Форума с дни стои неоправена, Общината тепърва ще търси с какво да я подменяМерките за безопасност не съотвестват на риска от инциденти

ВиК авария предизвика недоволството на жител от пловдивския квартал „Мараша“. Той е несъгласен водоподаването в района да бъде спирано през нощта и поиска извършването на спешна работа по отстраняване на проблема.

Авария предизвика спор между пловдивчанин и служител на ВиК, няколко улици са без водаЕкипи работят по отстраняването им

За пореден път е горял тютюнев склад в нощта на неделя срещу понеделник в Пловдив. Съобщението за пожар в изоставената сграда на ул. "Иван Вазов" е получено в 1,48 часа на 10 октомври на телефон 112.

Още един тютюнев склад горя в ПловдивПоредно посегателство или среднощна небрежност?

Новоизбраният  депутат Иван Петков – Бебето ще трябва да избира между два поста – или да бъде народен представител, или да продължи да изпълнява функциите на председател на Градския съвет – Пловдив.

Иван Петков – Бебето трябва да избира: депутат или шеф на БСП в ПловдивДва месеца са много време, нека видим живота на този парламент, каза градският лидер на социалистите

Взривеният на Кримския мост камион никога не е бил в България. Това съобщиха от правителствения пресцентър. Цялата информация по случая е предоставена на прокуратурата.

Службите категорични: Взривеният на Кримския мост камион никога не е бил в България