Новоизбраният  депутат Иван Петков – Бебето ще трябва да избира между два поста – или да бъде народен представител, или да продължи да изпълнява функциите на председател на Градския съвет – Пловдив.

След промените в Устава на партията от 2017 година бе заложна несъвместимост на постовете. Тя гласи ,че кметове, районни кметове, депутати, министри и други висши държавни длъжности не могат да се изпълняват съвместно с председателски функции на районни, общински, градски и областни съвети на БСП . Единственият партиен ръководител, който може да бъде депутат е лидерът на партията, в случая Корнелия Нинова.

Иван Петков – Бебето бе избран за председател на ГС на БСП през юли, след като падна правителството на Кирил Петков. На последния вот той бе втори в листата на социалистите в 16 МИР и бе избран, след като водачът Кристиян Вигенин влезе от Ямбол.

При тази ситуация според Устава на партията, ако Петков се закълне като депутат, той трябва да бъде освободен на първото заседание на Градския съвет, но не по-късно от два месеца от избирането му.

Пред TrafficNews Петков заяви, че се закълне като народен представител.

„Ще стана депутат. Два месеца са много време, ще видим това Народно събрание дали ще има дълъг живот. След това ще взема решения какво ще правя”, каза лидерът на градските социалисти.