Повече от седмица ограда около Форума в Пловдив е счупена, а стъклата не са премахнати. Освен недоброто впечатление, което остава в пешеходците, ситуацията създава сериозна предпоставка за инциденти. Причината е, че мерките за обезопасяване, предприети до момента, са меко казано неадекватни. Няколко метра пропаст, която се открива над ул. „Гладстон“, е ограничена единствено със сигнална лента.

Проверка на медията ни показва, че от администрацията на район „Централен“ преди повече от седмица е уведомила Община Пловдив за счупените стъкла. До днес обаче нагледен резултат от предприети действия е само въпросната лента.

От общината заявиха, че обработват сигнала. Към момента се търсят варианти за подмяна на счупените стъкла, а щетите ще бъдат покрити от бюджета им. 

Всъщност това не е прецедентен случай за ремонт на огражденията, който се проточва във времето. Често ставаме свидетели на това как съоръженията около пощата и разкопките с месеци стоят с нарушена цялост.

Защо, при все честата необходимост от подмяната им, Общината все още не е намерила начин да се сдобие с резервни стъкла, които да подменя по спешност? Нямаме отговор. Можем обаче да преположим, че проблемът не се приема достатъчно насериозно. Доказателство за това е фактът, че търкалящите стъкла също не се премахват своевременно от централните части на града. 

Галерия на счупени стъкла, непремахнати от общината със седмици /архив/: