ВиК авария предизвика недоволството на жител от пловдивския квартал „Мараша“. Той е несъгласен водоподаването в района да бъде спирано през нощта и поиска извършването на спешна работа по отстраняване на проблема.

Проверка на медията ни сочи, че служител на ВиК-Пловдив е посетил късно снощи мястото на аварията - ул. "Генерал Данаил Николаев" и ул. "Георги Измирлиев“. След установяване на силен теч е било предприето спиране на водата за тези две улици. Наредено е на екипи да работят по отстраняване на аварията на следващия ден - т.е. днес.

Този подход обаче не се харесал на пловдивчанина. От клип, предоставен до медията ни, става ясно, че двамата изпадат в спор. Гражданинът му заявява, че иска след като "се плащат пари", да има дежурни екипи, които да работят денонощно.

От ВиК-Пловдив коментирана пред TrafficNews, че аварията вече се отработва от техните екипи. В случай, че няма непредвидени ситуации, се очаква тя да е отстранена около 12:00ч днес.

„При магистрални аварии в действително се работи и нощно време. Това обаче не е голяма авария, не предполага голяма изолация - без вода ще останат само няколко посторойки. За съжаление, дружеството не разполага с толкова екипи, които да отработват всички аварии в момент на настъпването им“, заяви говорителят Антон Гълъбов.

В града има още една авария, по чието отстраняване работят екипи на дружеството. Тя е на ул. "Горно Броди" №26 и се очаква да бъде отстранена в рамките на работния ден.