Хлебарки хапват агнешко с ориз, остатъците се сервират на децата в детска кухня в столичния кв. "Красна поляна". На този "специалитет" се натъква майка на 3-годишно момченце.

Весела има две деца и от години се доверява на детската кухня. Преди седмица обаче жената намира огромна хлебарка в бурканче храна, което взела за 3-годишното си дете. 

"Бях разгневена и потресена. Ако хлебарката не беше най-отгоре, детето ми можеше да я изяде", разказва пред bTV Весела, предават от dnes.bg.

Разтревожената майка подава сигнал към Агенцията по безопасност на храните. Те реагират и отиват на място, но не се доверяват на бурканчето, което майката лично им предоставя. 

"Няма как да бъде доказано дали тази проба не е манипулирана", коментират от агенцията. 

В детската кухня се пазят проби от същия казан с агнешкото, което е задължително. От агенцията по безопасност на храните отказват да изследват въпросната проба, защото са минали повече от 48 часа от взимането й. 

Д-р Мария Русанова, директор на детската кухня в кв. "Красна поляна" също е изненадана от инцидента. По думите й хигиената в детското заведение е изрядна, пръска се редовно - за последно в края на миналия месец. За последно хлебарки имали в края на миналата година.

Млечната кухня доставя храна за близо 500 деца в столицата на възраст от 10 месеца до 3 години. За последно през май месец е имало сигнал за същото заведение. Тогава 15 деца са приети в болница със съмнения за хранително отравяне, но доказателства не са намерени.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg