Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики публикува писмо от служители на КАТ - Варна, в което те разкриват престъпни практики за сектора, в който работят. Писмото е получено преди две години, като е предадено в Министерството на вътрешните работи. 

"Публикувам без редакция писмо изпратено до мен от служители на отдел Пътна Полиция Варна. Прочетете внимателно писмото и ще си отговорите защо пътната ни безопасност е на това дередже. Ще разберете и за какви скандални злоупотреби и нарушения става дума. Няма как от такива хора да очакваме да променят нещо. Преди две години аз лично предоставих това писмо на началника на ГДНП, за да вземе мерки и да предприеме действия. Не ми е известно такива да са били предприемани.

Така, че когато очакваме някой да се погрижи за нашата сигурност на пътя си спомнете за това писмо, което много добре обрисува каква е действителността в родната полиция, коментира Русинова. 

Според сигнала на варненските служители там по заповед на началника се пишели актове на хора, които не са нарушители. "Тук нарушенията на колегите са ежедневие. Почти всички спират и хора и пишат актове  или задържат в ареста не граждани, извършили нарушение, а с цел да ги изпратят при определени адвокати, с които после си разделят хонорара. Хонорарите варират между 300 и 500 лева и след нарушенията се дели наполовина. Тази схема работи от дълги години. След като си получат парите от адвоката, тези колеги вече са подкупени свидетели и това обяснява защо повечето актове падат в съда. Със задържането за 24 часа се злоупотребява", пишат в сигнала служителите и съобщават и имената на адвокатите. Друга работеща схема имало и с участието на "асоциация на пострадалите от ПТП", собственост на бивш баскетболист. "Почти винаги , когато отида на произшествие, преди мен там адвокати от Асоциацията", разказва катаджия.Той дава информация за платени "регистратори" , които срещу 20 лв. спестяват висенето по гишетата, 

"Голяма част от приятелствата и взаимоотношенията, които нашия началник създава ии поддържа са заради ползите, които могат да му донесат. Кражбата на работно време се е превърнаха в спорт. Всичко - от кафето до сексавантюрите се прави по време на работа. Такива като полицайката Симона Радева  са почти всички с малки изключения. Контакти с криминалния контингент поддържа почти всеки от служителите при нас. Тук няма нищо честно, всички лъжат"  пишат катаджиите. 

Пловдивчани излизат на протест пред КАТ, искат оставката на началника след трагедията на "Руски"От Европейския център по транспортни политики са изпратили писмо до министър Стоянов, с което искат оставката на Красимир Нешев