35-годишен пловдивчанин е задържан и обвинен в притежание и разпространение на наркотични вещества, както и за незаконно държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси. Това съобщи Прокуратурата в Пловдив, след като внесе обвинителния акт в съда.

По данни на полицията, обвиненият мъж се занимавал с разпространение на наркотични вещества  - марихуана и амфетамини на прах на територията на града под тепетата. Води се разследване за установяване на източниците, от които се е снабдявал, но към момента няма информация за по-високопоставените наркотрафиканти.

На 3 февруари 2016 г. в дома му в Пловдив било извършено претърсване и изземване от полицейски служители, при което са били иззети 302 грама амфетамини на обща стойност 9065 лева, малко количество марихуана, както и боен пистолет „Макаров" и патрони за него.

Обвиненият бил разпределил марихуаната и прахообразния амфетамин в пликчета, с цел подготовка за тяхното разпространение на други лица, която дейност била и основният му източник на доходи.

Мъжът е оставил в каса в жилището си разпределените дози наркотици.  По време на разпита със следователи той се е признал за виновен.

Съдът вече му е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража" и понастоящем той се намира в затвора в Пловдив.

Най-тежкото наказание, предвидено от закона за тези престъпления, е лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба от 5000 до 20 000 лева.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg