Само преди седмица излезе "Претендентите" - последният филм на Лука Гуаданино със Зендея и още сме под неговото влияние, но това не значи, че не сме готови да посрещнем следващите кинозаглавия, които излизат през май, пише Technology.bg. Ето някои, които очакваме с интерес:

"Карти на смъртта"

Започваме ударно с филм на ужасите. В този на Спенсър Коен и Анна Халберг група приятели забравят основното правило за гледане на Таро никога да не ползват чужда колода, с което отприщват злокобна сила. Картите са прокълнати и крият пророчество, заради което приятелите ще се впуснат в безмилостна надпревара с времето и настъпващия мрак. Участват Хариет Слейтър, Ейдън Брадли, Авантика, Джейкъб Баталон.

От 3 май

"Кралството на планетата на маймуните"

Поколения след управлението на Цезар маймуните вече са доминантният вид, а хората са принудени да се спотайват и живеят като диваци. Появява се и първият крал на приматите - тиранин, готов да изгради с цената на всичко империя. Младото шимпанзе Ноа е принудено да започне опасно пътешествие, което ще предопредели бъдещето както на маймуните, така и на хората.

От 10 май

"Никога не е просто секс"

Режисьорският филм на Саня Борисова проследява историите на четири жени: Мая е домакиня, отдадена на семейството и дома си. Вики току-що е завършила училище в провинциален град и преследва мечтите си в столицата. Мадлен е актриса в търсене на истинската любов. Ира е богата наследница и авантюрист по душа. Четирите се оказват свързани с карма от миналото и изплащат общ грях.

От 10 май

"Звярът"

Френската звезда Леа Сейду и младата надежда Джордж Маккей играят двама влюбени, които се срещат отново и отново във времето и пространството - през 1904 г., 2014 г. и 2044 г. В близкото бъдеще, доминирано от изкуствения интелект, емоциите са се превърнали в заплаха. Габриел решава да "пречисти" ДНК-то си в машина, която ще я върне към предишните й животи и ще я избави от силни чувства. Тогава среща Луис и я завладява странното усещане, че го познава от цяла вечност.

От 10 май

"Измислени приятели"

Бий е момиченце, което опитва да се справи с трудностите в живота си, след като преживява тежко изпитание. Докато се сблъсква с перипетиите на порастването, тя започва да вижда всички въображаеми приятели, забравени от вече станалите възрастни деца. Бий има идея - какво ще стане, ако събере причудливите същества с техните създатели? Участват Джон Красински, Райън Рейнолдс, Стив Карел, Кейли Флеминг.

От 17 май

"Гарфийлд: Филмът"

Котаракът, който обича лазаня и мрази понеделниците, се впуска в ново приключение. След като среща изгубения си баща - мършавия уличен котарак Вик, Гарфилд и осиновеният му брат кучето Оди са принудени да се откажат от разглезения си живот и да се превърнат в съучастници на Вик в един комичен и вълнуващ обир с неочаквано високи залози...

От 24 май

"Фюриоза: Сага за Лудия Макс"

Това е предисторията на жената-воин Фюриоза преди времената, в които среща Лудия Макс. Като малка тя живее в Зеленото място на многото майки, но е отвлечена от бандата мотористи на злия Дементус. Пътуването им през Пустошта ги отвежда до Цитаделата и Безсмъртния Джо. Докато двамата тирани мерят силите си, Фюриоза ще премине през много изпитания, за да се превърне във воина, познат ни впоследствие. С участието на Аня Тейлър-Джой, Крис Хемсуърт, Лейчи Хълм, Нейтън Джоунс.

От 24 май