С Европейска заповед за арест издирват таксиметровия шофьор Атанас Килиджийски, който преди повече от три месеца блъсна възрастна жена на пешеходна пътека в Пловдив и избяга от държавата. Той все още не е арестуван, но властите в България са в контакт с тези на острова. България може да иска от Англия задържане чрез европейска заповед за арест заради сключено споразумение между властите.

Последно Килиджийски е намираше в малко градче в Англия. За локацията му съобщи жена, която бе приютила него, жена му и детето й. След това тя бе подлъгана от семейството, че ще получи пари за престоя им, но до днешна дата не може да се свърже с тях, за да вземе сумата.

Катастрофата стана на 18 февруари в центъра на Пловдив, а пострадалата 60-годишна жена преминавала на пешеходна пътека. Според разследващи шофьорът не е намалил скоростта преди удара. След това пострадалата е била откарана в болница, където се разбира, че е със счупен таз и фрактура на ръката. От видеото, с което медията ни разполага се вижда как Килиджийски помита жената, но дори не спира, а потегля с мръсна газ.

Припомняме,че , както медията ни съобщи след инцидента Районният съд в Пловдив го освободи срещу символична гаранция , въпреки безумното престъпление, което извърши мъжът. Веднага след това, държавното обвинение беше протестирало пускането на Килиджийски.  За да избегне правосъдието, мъжът напусна пределите на България през границата ни със Сърбия,въпреки че е и с отнета книжка. По тази причина делото пред Окръжен съд се проведе без неговото присъствие и задочно му бе наложен арест.

След това до медията ни сигнализира българка, която живее в Англия и разказа, че е приютила него и семейството му, но до сега не е получила парите за квартира, както са се разбрали. Тя допълни пред медията ни, че се е познавала бегло с жената на виновника  Дияна Килиджийски , тъй като са  работили 5 години заедно Англия. Именно тя се свързала с нея, за да й помогне, а измамената жена и предоставила квартира и им оправила документите. След съжителството им се скарали и българката ги помолила да си отидат, като вече разбрала какво всъщност е извършил Килиджийски. Семейството обаче не си платило и до днешна дата те са неоткриваеми и за жената, защото не вдигат телефоните си. Последно обаче Атанас й е казал, че са в град Корби. 

След това TrafficNews уведоми покуратурата за постъпилия сигнал. 

Още за историята: 

Таксиджията, помел жена в Пловдив и избягал, се крие в Англия и мами наивнициTrafficNews уведоми покуратурата за постъпилия сигнал и разполага с информация в кой град точно е отседнал мъжът

 

Задочно наложиха арест на избягалия таксиджия, който блъсна пешеходка в ПловдивТой бе пуснат преди дни под символична гаранция от Районен съд- Пловдив

Камера запечата как таксиметров шофьор помита жена на пешеходна пътека в Пловдив и бягаСъдът обаче го пусна под гаранция и дори отмени първоначалния му арест