Тормозеното куче Джеси от Пловдив официално вече има нов дом и се радва на любов и всеотдайни грижи от страна на неговите спасители. Човекът, който обгрижва Джеси е Радослава Камбурова, отзовала се на място, след като стана ясна историята на кучето. Тя заяви пред TrafficNews, че четириногото се чувства вече обичано и свиква с новото си семейно гнездо. След 11 години тормоз, Джеси е по-спокойна и се радва на страхотните грижи, които Камбурова полага за нея.

Припомняме, че Джеси живееше под ужасен терор. Видът на кучето издаваше, че през годините стопанинът Стоил Георгиев не е полагал грижи за него. Четирима ученици от Френската гимназия в Пловдив помогнаха на кучето, като се обадиха на властите, за да сигнализират за тормоза, който е получавала.

Радослава Камбурова също е от спасителите на питбула. След като кучето й бе предадено доброволно, изскочиха съмнения за доста жестокости, които е преживяло животното- от дрогиране, заливане с киселина до сексуални посегателства. Стоил многократно е вкарвал кучето  в жилищния си блок със силни ритници, сякаш е футболна топка.

„Психически Джеси е малко по-добре, но трябва време и се надявам да се възстанови изцяло. Следите от издевателствата се заличават вече, но все още приема медикаменти, които са силни,” заяви Камбурова. По думите на жената, Джеси вече се опитва да прави малки разходки и си играе с новото си семейство.  Радослава Камбурова заяви обаче, че все още няма никаква яснота по разследването срещу насилника Стоил Георгиев, а зоополицията в Пловдив не съдейства по никакъв начин.

Въпреки това пловдивчани и любители на животни няма да оставят нещата така.  На 19-ти май те ще излязат на мирен протест в подкрепа на кучето и с искане за затвор спрямо насилника. Протестиращите ще се съберат в 14 часа пред Централна поща в град Пловдив. От там шествието ще се запъти към Пловдивския съд и прокуратура. Информацията за протестни действия в цялата страна бе публикувана като Фейсбук статус. Във всеки град ще подкрепят всички четириноги, които биват подлагани на тормоз. Исканията им са ясни- затвор за всеки един, който извършва такива посегателства върху кучето си.

Припомняме, че ученици от пловдивски училища събраха средства, за да подпомогнат лечението на кучето от Пловдив. Трагичната история докосна мнозина, които проявяват инициатива да помогнат с каквото могат.

Ще има ли възмездие за Джеси? Историята на едно тормозено куче и неговите смели спасителиВ момента Джеси е под крилото на специалисти, но се търси негов осиновител и дарители на средства, с които да се помогне лечението

Нови съмнения за издевателства над питбула от Пловдив: Заливана ли е с киселина и дрогирана ли е Джеси?Кучето бе спасено от 4-ма ученици и Радослава Кмабурова

Ученици от Пловдив събраха от джобните си пари за лечението на кучето Джеси, спасено от години тормозКучето бе отнето от собственика му садист

В подкрепа на кучето Джеси от Пловдив: Организират протести в цялата странаПротестиращите ще настояват за затвор спрямо агресора, който е тормозил четириногото