Великден е! Мрачното и дъждовно време отново отстъпи пред пролетното слънце, което дава възможност и за разходка сред природата.

Днес GlasNews.bg представя една завладяваща пътека в Родопите, на края на която ви чака красив водопад, чиято вода пада от близо 50 метра. От столицата маршрутът е на цели 180 км, но е на само 30 км. от Пловдив.

Най-ниската точка на туристическия маршрут е на 428 метра, а най-високата - на 691 метра.

Екопътека и водопад Сливодолско падало се намират в Западните Родопи, по течението на река Сливов дол, приток на Чепеларска река. Те са разположени в Пловдивска област, на 16 км. от Асеновград, малко след Бачково и Бачковския манастир.

Пътеката минава през гора и се вие покрай планинска река. Там, където няма възможност за преминаване са изградени мостчета и дървени стълби.

Приблизителното време за преминаване на маршрута е около 1 час и 30 минути.

Как се стига?

Ако се движите по пътя от Асеновград към Пампорово и Смолян, преминавате през Бачково и след около 5 км. ще стигнете първия тунел. След тунела, минавате през мост, след който може да отбиете и да спрете. От там пътят продължава пеша, като трябва да се върнете по моста и да завиете преди тунела, вдясно.