Облачността ще се разкъсва и ще намалява, на много места до предимно ясно време. В сутрешните часове на места в равнините и низините временно ще се образува ниска облачност или мъгла. В източните райони ще духа слаб североизточен вятър.

През деня ще преобладава слънчево време. След обяд над планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места ще превали краткотрайно. В по-голямата част от страната ще бъде почти тихо, в Източна България - със слаб североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°, в Пловдив - около 23°.

Атмосферното налягане още ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца. 

В планините ще преобладава слънчево време, след обяд с купеста облачност, но само на изолирани места ще превали краткотрайно. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 13°, на 2000 m - около 6°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 2-3 бала.