ВиК – Пловдив подписа договор с ЕТ „Карбон – Александър Атанасов” за закупуването 13 превозни средства УАЗ. Това се случва въпреки скандалните около поръчката и назначената проверка от регионалния министър Гроздан Караджов.

Преди дни в профила на куапувача на „Водоснабдяване и канализация”  ЕООД е публикуван договора с фирмата. От него става ясно, че компанията от Плевен ще достави срещу 33 500 лева без ДДС високопроходимо превозно средство  „УАЗ” модел 374195, произведени 2022 година. Срокът за доставка е 145 дни след заявката на водното дружество.  Общата сумата е 540 000 лева с ДДС и ще бъде за 13 превозни средства.

Фирмата, която ще достави колите е плевенска и се занимава с внос и търговия на авточасти за УАЗ от Русия, като в сайта и пише, че посредничат за покупка на нови автомобили от марката.

Все още няма решение за смяната на директора на ВиК – Пловдив, въпреки че усилено се говори, че е въпрос на дни. TrafficNews научи, че от „Български ВиК холдинг”, в който е и ВиК – Пловдив, са изискали всички обществени поръчки, пуснати през последната година. Оказало се, че за много от тях не минало одобрението на холдинга, както обичайно се действа.

Именно Холдингът, чийто принципал е Министерството на регионалното развитие и благоустройство, назначава и освобождава директорите на водните дружества.

Още за скандалните поръчки във ВиК – Пловдив, вижте в линковете:

Уволняват шефа на ВиК – Пловдив до дни, има фаворит за мястото муПочти сигурно на стола на Огнян Кулишев ще седне говорителят на водното дружество Антон Гълъбов

Санкции? ВиК – Пловдив купува УАЗ-ки от Русия за 540 000 леваПревозните средства ще бъдат доставени чрез посредник, спечелил обществена поръчка

След публикация на TrafficNews: Министър Караджов разпореди проверка за уазките на ВиК- ПловдивДиректорът на водното дружество не е за този пост, коментира Тошко Йорданов

Блокаж във ВиК- Пловдив! КЗК отмени поръчка за ремонти при аварии за 12 млн. лева

ВиК – Пловдив остава без доставка на тръби за големите ремонти и аварии след решение на ВАС

Замразяват „Модър-Царевец” и ремонта на Кукленско шосе заради ВиК – Пловдив

ВиК – Пловдив пусна нова поръчка за охрана за 1 млн. със същите фирми, макар веднъж отстранени

 

ВиК – Пловдив с нова инхаус процедура, този път за техника за 1 млн. лева