Регионалният министър Гроздан Караджов е разпоредил незабавна проверка на ВиК - Пловдив за скандалната обществена поръчка за закупуване на уазки от Русия за 540 000 лева. Той заяви, че се е запознал от сайта ни с казуса и ще може да направи по-голям коментар, когато влезе в детайлите по сделката. Той добави, че ще се запознае и с другите обществени поръчки през инхаус процедури , за които TrafficNews писа.

Депутатът от ИТН Тошко Йорданов, който не участваше в брифинга , поиска да каже няколко думи за управлението на водното дружество. "Министър Караджов бе доста мек относно ВИк - Пловдив. Този човек /б.а директора Огнян Кулишев/ не е за този пост и съвсем скоро ще има реакция", заяви Йорданов. 

Както TrafficNews съобщи вчера, ВиК – Пловдив продължава със скандалните обществени поръчки под диктовката на новия управител на дружеството – Огнян Кулишев. В серия от материали TrafficNews пусна как водното дружество харчи своя капитал през инхаус процедури за нова и стара техника,  директно договаряне за различни услуги, а в същото време жалби в КЗК и ВАС спират основни поръчки за жизнено важни материали за функционирането на ВиК.

През друга обществена поръчка ВиК – Пловдив ще закупи нови руски фургони УАЗ, които ще се внесат през посредник  - едноличен търговец от Плевен. Така, докато по-голямата част от правителството подкрепят санкциите срещу Русия, държавно дружество, подчинено на МРРБ  от квотата на ИТН, налива ресурс в тяхната икономика.

Поръчката е била пусната в началото на годината за покупка на фабрично нови високопроходими превозни средства тип „фургон” за срок от 24 месеца. Стойността на поръчката е 450 000 лева без ДДС или 540 000 лева с налога, като срещу нея се очакват 13  превозни средства.  

Санкции? ВиК – Пловдив купува УАЗ-ки от Русия за 540 000 леваПревозните средства ще бъдат доставени чрез посредник, спечелил обществена поръчка