Назначеният от служебното правителство шеф на ВиК – Пловдив Огнян Кулишев ще бъде отстранен от поста си до дни, научи TrafficNews. Той стана директор през август миналата година след решение на ВиК – Холдинга, но след редица скандални обществени поръчки, той ще бъде отстранен.

TrafficNews писа за всички скандални поръчки, пуснати от началото на годината. Сред тях имаше множество инхаус процедури, други с директно договаряне с предрешен избор, а най-скандалната бе за закупуване на УАЗ-ки от Русия за над 540 000 лева.

След последната поръчка и министър Гроздан Караджов назначи проверка на Огнян Кулишев, която до момента не е изнесена публично. В Пловдив пък председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов недвусмислено заяви, че директорът на ВиК ще бъде освободен, като каза: „този човек, не е за този пост”.

На мястото на Кулишев вероятно ще седне инж. Антон Гълъбов. В момента той е говорител на ВиК – Пловдив.  В последните години той бе главен инженер на дружеството, докато начело бе Спартак Николов.

Очаква се решението на ВиК – Холдинга за смяната да бъде обявено още тази седмица.

Скандалите около ВиК - Пловдив: 

След публикация на TrafficNews: Министър Караджов разпореди проверка за уазките на ВиК- ПловдивДиректорът на водното дружество не е за този пост, коментира Тошко Йорданов

Санкции? ВиК – Пловдив купува УАЗ-ки от Русия за 540 000 леваПревозните средства ще бъдат доставени чрез посредник, спечелил обществена поръчка

Блокаж във ВиК- Пловдив! КЗК отмени поръчка за ремонти при аварии за 12 млн. лева

ВиК – Пловдив остава без доставка на тръби за големите ремонти и аварии след решение на ВАС

Замразяват „Модър-Царевец” и ремонта на Кукленско шосе заради ВиК – Пловдив

ВиК – Пловдив пусна нова поръчка за охрана за 1 млн. със същите фирми, макар веднъж отстранени

 

ВиК – Пловдив с нова инхаус процедура, този път за техника за 1 млн. лева