Животът на 44-годишния бизнесмен от Кърджали Аднан Юсеинов, който причини мелето на пътя за Хасково, е вън от опасност, научи TrafficNews. Мъжът е настанен в УМБАЛ “Свети Георги”, направени са му няколко операци. Юсеинов е със 7 счупени ребра и 2 счупени крака. Бизнесменът е пазен в болницата от двама полицаи.

Строителен предприемач от Кърджали е причинил мелето край ПловдивЖивотът на 44-годишния мъж е извън опасност, двама полицаи го пазят в болницата

Гурбетчия в Австрия е вторият загинал при тежката катастрофа край Садово в понеделник вечерта. Салиф Тефик се прибирал при семейството си в кърджалийския квартал „Боровец“. 31-годишният таксиметров шофьор Сурай Расим отишъл по поръчка да го прибере от летището в София.

Пътникът в таксито-ковчег се прибрал за малко в България, шофьорът на БМВ-то е в комаВ пловдивската „КИА" е пътувало и дете, което е невредимо

Българин, шофиращ тир с пловдивска регистрация, е бил арестуван за трафик на наркотици в Одрин. Акцията е на Отдела за противодействие на международния трафик на наркотици.

Зрелищен арест на българин в Одрин! Откриха 40 килограма дрога в тир с пловдивска регистрацияВидео показва кадри от задържането и претърсването на тира

Европейският шампион по щанги Дейвид Фишеров е спортист на Пловдив за 2022г. той беше награден на специална церемония в изложбена зала "Пловдив 2019". 

Зрелищен арест на българин в Одрин! Откриха 40 килограма дрога в тир с пловдивска регистрацияВидео показва кадри от задържането и претърсването на тира

Забраняват паркирането и престоя в десните ленти на големите булеварди в Пловдив. За целта ще бъдат поставени пътни знаци В27 за забрана, а целта е лентите да се освободят за движение. Това реши на заседание разширеният състав на Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата.

Освен това, за да се намали проблема с трафика в града, ще се промени урегулирането на трафика в търговската зона около хотел SPS и ще бъдат поставени видео регистратори на „Пътна полиция“. Очаква се тези мерки за безопасност на движението ще изпълнява Община Пловдив в следващите няколко месеца. 

Забраняват паркирането и престоя в десните ленти на големи булеварди в Пловдив!Поставят видеорегистратори на КАТ по улиците

Апелативен съд – Пловдив отмени решението на Хасковския окръжен съд, с което бе отказана екстрадиция на заподозрения в убийство турският полковник Мустафа Левент Гьокташ. Вместо това пловдивските магистрати постанови, че допускат екстрадиция на исканото лице. Гьокташ е с мярка „задържане под стража“ до предаването му на турската страна.

Екстрадират турския полковник, заподозрян в убийство на известен писател преди 20 годиниГьокташ ще остане в ареста до предаването му на турската страна

Спортният комплекс, който Община Пловдив ще строи в част от дворовете на двете езикови гимназии, може да струва над 10 млн. лева с ДДС в двата отделни етапа. Това стана ясно по време на пресконференцията на зам.-кмета Георги Титюков, който отговори на критиките  на директорите на двете школа.

Новият спортен комплекс в двора на Английската и Руската може да мине 10 млн. леваФутболните игрища може да се ползват от школата на „Марица” и други академии

Окръжна прокуратура-Пловдив се самосезира по публикации в медиите и разпореди проверка за застрояване в парк „Отдих и култура“, съобщиха днес от пресцентъра. 

Проверката е по реда на надзора за законност във връзка с публикации в медиите, в които се сочи за проведено общоградско протестно шествие  в защита на парка до Гребната база под надслов „Заедно за парка“, насочено срещу решение на Общински съвет за изменение на общия устройствен план, което ще доведе до застрояване в района на парк „Отдих и култура“. 

Окръжна прокуратура започна проверка за застрояване в парк "Отдих и култура"Икономическа полиция ще проверява документите по сделката на "Тракия" АД

След кратка гонка служители от районното в Карлово заловиха непълнолетно и неправоспособно момче зад волана на лек автомобил. В полицията са задържани  неговият баща и вуйчо, опитали да подкупят униформените по време на проверката.

Гонка край Карлово: 15-годишен се опита да избяга от полицията, возил пияния си баща и вуйчоРодителят на момчето се опитал да подкупи служителите на МВР

 Екипи на „Градини и паркове“ започнаха премахването на дървесна  растителност на Небет тепе. Това е заложено в проекта на общината „По крепостните стени на Филипопол“.

Миналата седмица , както TrafficNews съобщи, на Небет тепе бе установена неправомерна сеч, но извършителите така и не бяха установени. В продължение на няколко дни граждани , живеещи в съседство , сигнализираха с ромска бригада, която сече и изкоренява дървета. Извършителите обаче успяха да избягат. 

След незаконната сеч: "Градини и паркове" премахват дървета и храсти от Небет тепеДърветата, които ще бъдат отсечени, са маркирани от ландшафтен архитект

Злото победи и не спечелиха хората, такава е оценката на проф. Николай Габровски, след неуспеха за парламентарно мнозинство и реализиране на първия управленски мандат на ГЕРБ. От регистрираните 238 депутати в зала, 113 подкрепиха номинацията, а 125 гласуваха "против".

Проф. Габровски не получи подкрепа за премиер! Наред е вторият мандатЕдинствено ГЕРБ-СДС, ДПС и "Български възход" гласуваха "за"

Проф. Габровски: Злото победи и не спечелиха хората, партийните интереси са твърде силни

Президентът Румен Радев подписа указ, с който връща за ново обсъждане разпоредби от Закона за изменение и допълнение на Изборния кодекс (ЗИД на ИК). Той беше приет от Народното събрание на 2 декември.

Президентът наложи вето върху разпоредби от Изборния кодексТой беше приет от Народното събрание на 2 декември

Всекидневно в Пловдив ставаме свидетели на хиляди нарушители, окупиращи паркоместа за инвалиди, без да притежават необходимия стикер удостоверяващ това. Очевидно обаче, под тепетата съществуват и контейнери-инвалиди, които също възпрепятстват хората в неравностойно положение да паркират на „сините места”.

Кой е с предимство край Четвъртък пазара? "Контейнери-инвалиди" или коли със сини стикериВместо паркоместа за хора с увреждания, кофи за боклук са "паркирани" на сините места

Броят на автобусите от градския транспорт на Пловдив ще остане намален, въпреки заявките на Общината, че той ще бъде вдигнат пред Коледа.  Зам.-кметът Тодор Чонов и ОКТ дадоха заявка, че до края на годината ще се гледа ново разписание на автобусите, което да ги увеличи, тъй като видимо, особено в пиковите часове, те са препълнени.  На последната сесия за тази година на 20 декември обаче това няма да се гледа промяна на разписанията.

Пловдив остава с по-малко автобуси, вдигат с 10% броя и курсовете им през 2023-аОколо 200 рейса обслужват пътниците, при 258 преди по договор

Върховният касационен съд върна делото срещу д-р Иван Димитров, обвинен в убийството на Жоро Джевизов-Плъха за ново разглеждане от друг състав в Пловдивския апелативен съд.

Убийството беше извършено през нощта на 2 март 2018г. с незаконно оръжие. Тогава Жоро Плъха влязъл в двора на кооперацията в която живее доктора, за да краде от гаража му, а Димитров го прострелял с незаконен пистолет. Жоро Джевизов избягал, а на сутринта бил намерен мъртъв в близост до областната управа.

ВКС върна за ново разглеждане делото срещу д-р Димитров за убийството на Жоро ПлъхаНа Димитров беше определено едно общо най-тежко наказание от 2,5 години условно с 4 години изпитателен срок