Гурбетчия в Австрия е вторият загинал при тежката катастрофа край Садово в понеделник вечерта. Салиф Тефик се прибирал при семейството си в кърджалийския квартал „Боровец“. 31-годишният таксиметров шофьор Сурай Расим отишъл по поръчка да го прибере от летището в София.

Салиф живеел от около 10 години в Австрия. Съпругата му била там, той решил да се прибере, за да види родителите си, разкриха за 24rodopi.com близки на мъжа.

Сурай и Салиф загинаха при тежкия пътен инцидент, при който се удариха три автомобила. Третият пострадал е 44-годишният кърджалийски бизнесмен Аднан Юсеинов, който е в кома след претърпени две сложни операции. В пловдивската „КИА“ е пътувало дете, което е невредимо.

Таксиметров шофьор и клиентът му са загиналите в катастрофата край ПловдивЕдин човек е в тежко състояние

Шофьорът на БМВ-то виновен за смъртта на двама души в таксито ковчег край ПловдивТой е в тежко състояние в болница

Припомняме, че при катастрофата участваха три автомобила – „БМВ“ със софийска регистрация, такси „Дачия“ с кърджалийска регистрация и пловдивска „КИА“. От екип на спешна медицинска помощ на място е констатирана смъртта на двамата мъже от таксиметровия автомобил - 31-годишния водач и пътникът. В тежко състояние в болница бе транспортиран шофьорът на „БМВ“-то, на 44-години от Кърджали.

Най-вероятната причина за мелето е неправилно изпреварване на БМВ-то със софийска регистрация, което се блъска в таксито с кърджалийски номера и след това навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в КИА-та с пловдивски номер.