При изключителни мерки за сигурност е погребана 69-годишна жена от Хисаря, която почина от COVID-19. Кола от погребалната агенция е била изпратена от кмета на община Хисаря Пенка Ганева в пловдивската УМБАЛ "Каспела", за да транспортира починалата. До гробищния парк в кв. Веригово в града пък колата е била съпроводена от полиция и инспектори от РЗИ. Погребението е извършено без присъствието на близки.

„Спазихме изцяло заповедта, в която е описано на каква дълбочина се изкопава гробът и по какъв начин се опакова трупът. Още в болницата той е бил поставен в специален ковчег. Защото освен че носим морална отговорност към човека, който е починал, носим отговорност и към всички останали и трябва да се погрижим за тяхната безопасност”, обясни пред TrafficNews Пенка Ганева.

Тя посочи, че погребението е извършено служебно, тъй като близките на жената са отказали да я приберат. „След това прочетох по форумите, че искали аутопсия, за да установят от какво е починала. Но на мен ми беше съобщено, че отказват да я приберат. И аз нямах друга възможност, освен служебно погребение. Ако бях отказала, тогава областният управител щеше да я погребе служебно в Пловдив”, обясни кметът на Хисаря.

Припомняме, че за смъртта на 69-годишната жена бе съобщено на Цветница. Тя бе приета в УМБАЛ "Каспела" преди около 2 седмици, като е била с редица съпътстващи заболявания.  Жената е втората жертва на коронавирусната инфекция в Пловдив, след като в събота почина 73-годишен мъж от Пещера в УМБАЛ "Пълмед".

Още една жертва на COVID-19 в Пловдивско, почина жена в УМБАЛ „Каспела”69-годишната жена от Хисаря е 30-ят починал пациент от заболяването