2019 определено бе година, която ще остане завинаги в сърцата на куп младоженци, решили да разменят брачни халки и да положат клетва за вечна вярност един в друг. 

Това е и годината, в която сватбените тържества не само бяха много като бройка, но и някои от тях ще се помнят дълги години, тъй като събраха внимание със своята помпозност, стотици гости и пищни украси. 

Най-скъпата сватба на 2019 година определено бе тази на сина на сръбската звезда Цеца Ражнатович - Велко, който си купи булка за 20 хиляди евро, а гостите бяха 500 на брой. 

По нищо не отстъпваше обаче и сватбеното тържество на родната манекенка Цеци Красимирова, която се венча в ренесансов дворец за милионера Майкъл Струмейтис и облече рокля, тежаща 30 килограма. 

Нека още веднъж си спомним за сватбите, които обсипаха с блясък вече отлитащата 2019 година и да потънем тази истинска феерия на красотата:

Като заговорихме за най-големите и милионерски сватби, няма как да не обърнем внимание на две от тях, които се състояха извън границите на България, но определено предизвикаха невиждан интерес както у нас, така и на Балканите. 

Синът на сръбската звезда Цеца Ражнатович - боксьорът Велко Ражнатович мина под венчило с красавицата Богдана Родич. Двамата вдигнаха пищна сватба с 500 гости, която със сигурност няма да се забрави дълго време. Младоженецът изведе булката от къщата на баба й в Тител срещу 20 000 евро и бе наел специален автобус, който отведе гостите от Белград до родното място на годеницата му. Големият ден ужажиха много известни личности и политици. Резервиран за гала-тържеството бе хотел „Хаят“, а булката бе повече от ослепителна в сватбената рокля, която Цеца Ражнатович облече преди 24 години. По-късно Богдана заблестя в друга разкошна сватбена рокля, обсипана с около 3000 кристала. За финал, Богдана облече трета сватбена рокля и заедно със съпруга й Велко разрязоха 6-етажна торта.

Синът на Цеца и Аркан си купи булка за 20 000 евро

Синът на Цеца и Аркан си купи булка за 20 000 евроБогдана бе ослепителна в сватбена рокля, която сръбската звезда облече преди 24 години

Легендарният гръцки изпълнител Василис Карас омъжи дъщеря си Ирини, която каза "да" на годеника си Ламброс в църква близо до Солун. Големият ден продължи в имението на Карас, където се състоя пищното сватбено тържество. Гости на събитието бяха едни от най-големите имена на гръцката музика - Антонис Ремос, Никос Макропулос и Никос Вертис. Нашенецът Тони Стораро, който е близък приятел на Василис Карас, пък бе единственият български изпълнител на сватбата. Заедно с него бяха съпругата му и двамата им синове - Фики и Емрах.

Василис Карас омъжи дъщеря си, Тони Стораро - единственият БГ изпълнител на сватбата

Василис Карас омъжи дъщеря си, Тони Стораро - единственият БГ изпълнител на сватбатаНашенецът поздрави гостите на събитието

Несъмнено една от най-пищните сватби на 2019 година беше тази на бившият модел Цеци Красимирова и американският милионер Майкъл Струмейтис. Те минаха под венчило в ренесансовия дворец от 19 век Finca Mas Solers, в плажно градче край Барселона. Сватбеното тържество, на което бяха поканени около 300 гости от цял свят, струваше близо два милиона долара. Кумове на бохемското семейство станаха собственичката на салони Магама - Вили Боршукова и братът на младоженеца - комедийният актьор Джон Струмейтис. Цеци Красимирова смени две рокли, ушити от родната дизайнерка Евгения Борисова, като основната тежеше над 30 килограма!

Цеци Красимирова мина под венчилото в ИспанияTrafficnews разполага с уникални кадри от сватбата

А сега, нека се върнем в България...

Жената-глас Софи Маринова се омъжи за любимия си Тодор Давидов – Гринго. Кумове на младото семейство станаха фолк певицата Преслава и половинката ѝ Павел. Сватбеното тържество се състоя на 24 март, в ресторанта на хотел в столицата. Младоженците поканиха над 350 колеги, приятели и роднини, които станаха част от така важния за тях ден. Софи и Гринго си размениха невероятни сватбени халки, с ръчно инкрустирани по тях черни диаманти, описващи имената на двамата младоженци, а от вътрешната им страна, пък бе изписан месецът и годината - 02.2019. Друг е въпросът, че след само 2 месеца по-късно последва развод и скандали. И те не бяха за дълго, защото в момента Софи и Гринго отново са заедно, във вихъра на любовта си. 

Сватбената фиеста на Софи и Гринго събра почти цялата музикална гилдия ВИДЕО и СНИМКИ

Софи Маринова се омъжи! Вече е г-жа Давидова СНИМКИКумове им станаха певицата Преслава и нейната половинка Павел

Изключително бляскаво бе сватбеното тържество на Ива Иванова  и Явор Недялков, които засвидетелстваха любовта си пред около 150 души в луксозна сватбена зала в столицата. Булката е носителка на титлата „Лейди България 2018” и е студентка в Нов Български университет, със специалност „Право“. Освен това се занимава с фитнес и здравословно хранене.

Сватба като приказка! Ива Иванова и Явор Недялков си казаха

Сватба като приказка! Ива Иванова и Явор Недялков си казаха "ДА" на бляскаво тържество СНИМКИТе засвидетелстваха любовта си пред около 150 души, които събраха в луксозна сватбена зала в столицата

Фолк певицата Джулия и Кристиан Кирилов, по-известен като Митака от  "София ден и нощ" също вече са семейство. Тържеството се състоя в столичния ресторант "Лаура" и бе уважено от 120 гости. Свидетели на любовта на Джулия и Кристиан  станаха Михаил Хаджигеоргиев и Валентина Димова, които са собственици на популярен столичен клуб. Джулия събра погледите, облечена в бяла дантелена рокля по тялото, която се разкроява в долната част. Кристиан Кирилов пък  заложи на стилен костюм - бяло сако и черен панталон. 

Фолк певицата Джулия мина под венчило! Каза

Фолк певицата Джулия мина под венчило! Каза "Да" на Кристиан КириловМладоженците вдигнаха стилна сватба, а събитието уважиха 120 гости

Сватба вдигнаха и дъщерята на Илияна Раева и Наско Сираков - Виолета, което се врече във вечна любов на футболиста Георги Коруджиев. Пищното тържество се състоя на 31 август в резиденция "Бояна" в столицата, а част от събитието станаха много известни имена в България. Сред тях бяха Христо Стоичков, Борислав Михайлов, Красимир Балъков, Йордан Лечков, Никол Станкулова, Маргарита Хранова, Антония Димитрова и много други. Водещи на празненството били Драго Драганов и Алекс Сърчаджиева.

Илияна Раева след сватбата на дъщеря си: Предадохме пламъка, част от огъня на семейното огнище

Илияна Раева след сватбата на дъщеря си: Предадохме пламъка, част от огъня на семейното огнищеПищната церемония на Виолета Сиракова и футболиста Георги Коруджиев бе 31 август в резиденция "Бояна"

Собственичката на бранда Julls Treasures Джулия Андреева се омъжи за своя избраник в живота Макс Мерджанов. Младото семейство Мерджанови вдигнаха бляскава сватба - точно такава, като в мечтите на повечето от нас. Тържеството се проведе в Midalidare Hotel & Spa в с. Могилово, край Стара Загора и беше със задължителен dresscode - nude colors или светли и топли цветове.

Сбъдната мечта! Семейство Мерджанови вдигнаха бляскава сватба

Сбъдната мечта! Семейство Мерджанови вдигнаха бляскава сватбаСвидетели на любовта на младото семейство станаха актрисата Аделина Томова и треньорът Митко Бонев

"Мис България" 2012" Габриела Василева каза заветното "да" на дългогодишната си половинка - политикa Георги Захариев. Двамата избраха Италия за изисканата церемония.

Мис България Габриела Василева се омъжи за политика Георги Захариев"Изживях истинска приказка. Ще се разплача от радост", пише една от най-красивите българки

Иии... сватбите на Пловдив 2019

Пловдивската депутатка Елена Аксиева също е с нова фамилия. Тя прие фамилията на съпруга си Атанас Пешев.Те се врекоха един на друг в църквата "Света Неделя" пред тесен кръг близки и приятели, а след това вдигнаха наздравици на изнесен ритуал в градината на хотел "Империал". В църквата, булката се появи в бяла рокля като принцеса, а на подписването - с черна рокля със щраусови пера. След ритуалите чаровната брюнетка се появи в трети тоалет - сребриста рокля с пера. И трите тоалета са дело на българския дизайнер Стоян Радичев. 

Депутатката Елена Аксиева каза "да" в черно, връща се в парламента с нова фамилия180 гости се събраха в хотел "Империал" в Пловдив, за да бъдат заедно с Елена и Атанас Пешеви в най- щастливия им ден

Сватба като от американските филми, пък вдигнаха Дениса и Николай, които родом са от Родопите - град Мадан, но от години живеят в любимия Пловдив. Елегантното тържество се проведе в много тесен семеен и приятелски кръг на едно от най- красивите места на нашето Черноморие - Каварна. Младоженците развиват собствени бизнеси и едновременно с това са собственици на новооткрито заведение за бързо хранене под тепетата. Свидетели  на любовта на младото семейство станаха техни дългогодишни приятели и бизнес партньори. Много от гостите, включително кумата, бяха заложили на тоалети от известните пловдивски дизайнерки Мими и Мая, по-известни като сестрите Alessa. 

Пловдивчани вдигнаха сватба като от американски филм

Пловдивчани вдигнаха сватба като от американски филмТържеството на Дениса и Николай се състоя на едно от най-красивите места на родното Черноморие

Мис България 2000 Ваня Пейчева и бившият футболист Димитър Иванов също се откроиха с разкошна сватба, която се проведе в град Пловдив. Семейство Иванови, които родом са от град Пазарджик и имат две прекрасни момчета чак през тази година си казаха заветното "да". Сватбеното тържество се състоя в Гранд хотел Пловдив, а сред гостите бяха много от представителите на пловдивския хайлайф. Булката плени сърцата на всички присъстващи с уникална сватбена рокля, a по-късно събра погледите и с друга рокля, изцяло контрастираща с черния си цвят. Голяма торта на няколко етажа разрязаха Ваня и Димитър, а кулминацията на вечерта бе пищна заря, озаряваща Пловдив.

Ваня и Димитър Иванови вдигнаха разкошна сватба в Пловдив

Ваня и Димитър Иванови вдигнаха разкошна сватба в ПловдивИзящна украса, пищна заря и стотици гости станаха част от сватбеното тържество в Гранд хотел

Популярният рап изпълнител Емил Христов, по известен като ЕМО, и неговата половинка Калина също са една от двойките, които спретнаха незабравимо сватбено тържество под тепетата. Булката и младоженецът заложиха на нестандартното и вместо двама свидетели на любовта, избраха да имат цели четирима. Черен мерцедес с табела „Младоженци” ескортира Емо и Калина до  "Комплекс Мавруда", където се състоя приказната градинска сватба. 

Емил и Калина Христови умножиха Х2 кумовете на сватбата си

Емил и Калина Христови умножиха Х2 кумовете на сватбата сиМладото семейство застана пред обектива за магична фотосесия в родния Пловдив

Един от най-желаните ергени в Пловдив вдигна грандиозна сватба и не остави никакви шансове за фенките си! Бизнесменът Венци Консулов и прекрасната му годеница Каролина си казаха заветното "Да" под звуците на Менделсоновия марш. Само 5 месеца след като наследникът на майонеза "Краси" предложи брак на любимата си на Малдивите, влюбената двойка вече са семейство.

Приказната сватбена фотосесия на наследникът на майонеза

Наследникът на майонеза "Краси" се венча за топ моделЕдин от най-желаните ергени в Пловдив се ожени

Един от най-актуалните ергени под тепетата - Спас Спасов и приятелката му Елвира минаха под венчило на 12.07.2019 и си казаха заветното "да" в лятната градина на  резиденция "Алхимика" край Белащица. Свидетели на обета, който младото семейство дадоха, бяха близките им приятели Румяна Чорбова и половинката й Пламен Димитров. Част от събитието станаха милионерската дъщеря Теодора Балабанова и нейният съпруг Атанас Петров. Сред гостенките бяха и топ стилистката от Пловдив Ралица Спасова и Магдалена Стоянова.

Един от най-актуалните ергени в Пловдив вече не е ерген

Един от най-актуалните ергени в Пловдив вече не е ергенСпас Спасов и приятелката му Елвира вдигнаха сватба за чудо и приказ

Чаровната и талантлива Габриела Пеева от трио „Сопрано“ също се венча през тази година. Пловдивчанката и нейният любим Мирослав избраха площадката над северната страна на Тунела за официалната церемония. В подножието на Стария град под цветния надпис „Пловдив“ двамата влюбени се врекоха във вярност, а мястото за първи път приюти изнесен сватбен ритуал. Младото семейство сключи църковен брак в емблечатичната църква “Света Богородица” в Стария град, а по-късно посрещнаха многобройните си гости в ресторанта на парк-хотел “Санкт Петербург”.

На приказно място в Пловдив Габи от трио "Сопрано" се врече на МироМладоженците посрещнаха многобройните си гости в ресторанта на парк-хотел "Санкт Петербург”

Известният пловдивски фотограф Мирослав Чобанов и неговата любима Юлка вдигнаха тежка сватба през месец февруари, а церемонията се проведе в град Хасково. След подписването на църковен брак, Мирослав и Юлка заснеха и приказна фотосесия на известни места в Хасково, сред които парк „Кенана”, „Богородица” ,стадиона и камбанарията. За ескорта на младоженците до хотела бе впрегнато бяло порше, с така модерната табела „Младоженци”. 

Известен пловдивски фотограф вдигна тежка сватба СНИМКИ

Известен пловдивски фотограф вдигна тежка сватба СНИМКИСватбеното тържество на Мирослав и Юлка се състоя в ресторанта на известен хотел в Хасково

Авторът на песента „Аз съм дърта пияница” Радо Михов също се венча през 2019. Пловдивчанинът, който шашна публика и жури в четвъртия сезон на риалити формата "България търси талант”, се ожени за дългогодишната си приятелка  Кристина-Паулина Джоунс. Двамата се врекоха пред роднини и приятели на стилна церемония в известен столичен ресторант, след което продължиха партито в Пловдив.

„Дъртата пияница” Радо Михов се ожениПловдивчанинът се врече на дългогодишната си приятелка Кристина-Паулина Джоунс

Мис България 2015, която по-късно стана Мис Планет в Грузия, Марина Войкова каза заветното "да" на годеника си Давид Бонев. Навръх Свети Валентин влюбените бяха организирали скромна церемония в тесен семеен кръг. Миската от Елин Пелин получи предложението за брак на плажа в Пукет, където с огнени букви, разположени на пясъка, романтичният й съпруг изписал Wii You Marry Me (Ще се омъжиш ли за мен).

 

Мис България 2015 се омъжиМарина Войкова каза "да" на Давид Бонев