Надрусани цигани посред бял ден се олюляваха в Цар-Симеоновата градина пред погледите на десетки деца и родители, сигнализира читателка на TrafficNews.bg. Тя изпрати клип, на който се вижда как мъжете са във видимо неадекватно състояние на пейките край Пеещите фонтани.

На няколко пъти пък общински охранители, които 24 часа в денонощието бдят за спокойствието в централния пловдивски парк, са минали покрай мъжете от ромски произход. Въпреки видимото им състояние те съвсем не си направили труда да вземат отношение по въпроса.

„Вместо да отидат и да ги изгонят, или да извикат полиция, охранителите се направиха, че не ги виждат. След това започнаха да изпълняват „стриктно” наредбите и направиха няколко забележки на родители с деца. На една жена й се скараха, че количката й е спряна в тревата, а на друга, че децата й са в зелените площи. Това за мен не е нормално! За какво са тези охранители – да следят за реда и спокойствието на хората, или да пазят тревичките от „посегателство”, пише възмутената пловдивчанка, която е била с детето си в парка.

Това не е първият случай, в който пловдивчани се възмущават от действията на общинските охранители в най-големия централен парк под тепетата.

Един от въпросите, който възникна наскоро е може ли или не може човек да полегне на пейките из парковете в Пловдив? Зависи кого питате. Според общинските наредби, изглежда, няма никакъв проблем в това. Според някои представители на Общинска охрана обаче да легнеш върху пейките, е грубо нарушение и заради това човек заслужава да бъде изгонен.

Тогава пловдивчанка бе накарана да стане от пейката, на която тя бе решила да почете книга, като полегнала, подпряла глава на раницата си. Наш репортер тогава провери дали има подобна наредба, която забранява хората да полягат на пейките – оказа се, че няма. Е, наредба да се гонят надрусаните и пияни в парка също няма, но тук говорим за различни категории, в което число влизат и чувството за дълг към обществения ред, който те трябва да осигуряват.

Вижте ВИДЕОТО: