Принц Хари пристигна във Великобритания, но няма да се срещне с баща си крал Чарлз по време на посещението си, съобщават британски медии. Причината – Чарлз е с напълно запълнена програма.

Принц Хари беше за последно на Острова през февруари, малко след като на краля беше поставена диагноза рак.

„Принцът, естествено, разбира наличието на ангажименти на своя баща и се надява скоро да се видят“, казва говорител на Хари.

От Бъкингамския дворец не коментираха официално.

Принц Хари е във Великобритания, за да отпразнува 10 години от появата на игрите „Инвиктус“ – състезание за ранени и инвалидизирани военни и ветерани. Събитието ще бъде отбелязано с църковен ритуал в катедралата Св. Павел в Лондон, в който ще участва и Хари.

За момента нито една друга кралска особа не е потвърдила присъствие на събитието. Крал Чарлз и принц Уилям няма да присъстват, а Кейт Мидълтън се лекува от рак.

След Лондон Хари и съпругата му Меган Маркъл се отправят на пътуване в Нигерия.

Лечението на краля за рак все още продължава, но Чарлз бавно се връща към официалните си ангажименти. Все още не е ясно на колко събития ще може да присъства до края на лятото, пише БТВ. 

Първа публична поява на Чарлз III след диагнозата ракБританският крал и съпругата му Камила посетиха църквата "Мария Магдалена" в Сандрингам

Крал Чарлз се прибра в Лондон, след като бе диагностициран с ракЗаснет е заедно със съпругата си Камила, докато пътува към Кларънс Хаус

Болестта на крал Чарлз Трети е като от седми сезон на сериала "Короната"

Крал Чарлз присъства на традиционната Великденска служба в УиндзорТова е първата му публична изява след диагнозата рак

Чарлз Трети се завърна към публичните си задължения