Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за пътното  произшествие в Сопот, при което бе причинена средна телесна повреда на 15-годишно момиче.

Пътният инцидент  стана на 7 май 2024 г., в Сопот, близо до училище. Автомобилът е бил управляван от 18-годишно момиче, което е получило шофьорска книжка преди един месец. Тя е изгубила контрол над возилото и е блъснала двете деца, които са отивали на училище.  По-тежко пострадалата е настанена в болница. На място е бил извършен тест за алкохол и наркотици на шофьорката, управлявала колата, като резултатът и в двата случая е отрицателен. 

 По досъдебното производство са разпитани свидетели, назначени са съдебномедицинска и автотехническа експертизи, иззета е медицинска документация и др. След като бъдат събрани всички относими доказателства по делото и изготвени заключенията на експертизите, наблюдаващият прокурор ще вземе отношение за привличане към наказателна отговорност на виновното лице. 

Едното от децата е само с охлузвания, а другото е настанена в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД - Пловдив. По последна информация от лекарите, пациентката е в стабилно състояние, но поради характеристиката на травмите си, има риск за живота ѝ. Медиците от университетската болница полагат всички усилия, за да подобрят нейното състояние.

Блъснатото в Сопот 15-годишно момиче е с опасност за живота, но е в стабилно състояние

Предстои операция на блъснатото 15-годишно момиче в Сопот, започва кампания по кръводаряванеБащата на момичето заяви, че от болницата почти не дават информация за състоянието на дъщеря им

Блъснатата ученичка е настанена в интензивно в Пловдив, травмите ѝ са сериозниДругото момиче се е разминало само с охлузвания