Вече цяла седмица продължава аварията на ул. „Арчарица” в Пловдив, а водата не спира да извира. Улицата е една от пътните връзки с бул. „Княгиня Мария Луиза” в непосредствена близост и до ВиК дружеството.

Екип на водното дружество и днес е на място, багер копае улицата, а потърпевшите се надяват час по-скоро да бъде възстановено водоподаването. От екипа на място TrafficNews научи, че аварията се очаква да бъде отстранена или до края на този ден, или до края на утрешния.

„Чакаме още един камион да дойде, но днес има много аварии в града и не знаем дали ще ни изпратят още един.”, коментира един от служителите на място.

„В краен случай най-късно до утре аварията ще бъде отстранена”, допълва той.

В момента движението по улицата е спряно с обозначени за целта знаци, но шофьори нямат търпението и нагло минават през нея.

Припомняме, че ВиК аварията на ул. „Арчарица” е заради стар водопровод, който явно се намира под офис на куриерска фирма на локацията. При запитване до дружеството заявиха, че е непонятно как под частен имот има водопровод и е било разрешено строителство и разрешение за използване.

Управителката на офиса обаче заяви, че в кадастъра и във всички други документи такъв водопровод не съществува.

„Това очевидно е много стар водопровод, който не съществува в документите и кадастъра, но към него са били свързани много от по-старите сгради, които се намират на същата улица.”, каза още тя.

Междувременно с нарушено водоподаване днес е и ул. „Петър Стоев” №99, една от новоремонтираните улици в града. Заради авария на водопровод без вода са и ул. „Хан Тервел” № 13 и бул. „Кукленско шосе”.

Части от Перущица, Брестник, Гълъбово, Сухозем и Хисаря също са на сухо през деня.

ВиК авария с опасност да наводни улица в ПловдивОт водното дружество обещаваха, че утре продължават дейностите по отстраняване на проблема