"Плантаторите" Петър Аргилашки и Илия Георгиев остават зад решетките, след като Районният съд постанови мярка "Задържане под стража" за двамата. Мъжете бяха са арестувани за това, че в нива край село Мало Крушево са засели и отглеждали 380 стръка марихуана. На място при акцията на Криминална полиция бяха открити инструменти и земедески инвентар. 

Петър Аргилашки е на 38 години от Съединение. В момента мъжът е безработен. Неговият защитник адвокат Гунев представи пред съда жалба, изпратена до вътрешния министър Румяна Бъчварова, в която е описал полицейския натиск оказан върху мъжете. Той разказа още, че при ареста на Петър не е бил допуснат да разговаря с него. Според адвоката обвиненията са скалъпени.

„Показания са дали единствено полицаите, които са били на мястото на ареста. Оказан е психически и физически натиск на клиента ми, докато е пишел обясненията си”, разказа в съдебна зала Гунев.

Според него мястото, където са намерени растенията  е общодостъпно. Всеки е можел да отиде.

Това твърдение обаче бе оборено от доказателствата, представени от прокуратурата. За да стигнат двамата мъже до плантацията е трябвало да преплуват микроязовир с помощта на лодка, която е била там по време на ареста.

Другият обвиняем Илия Георгиев също твърди, че е притискан от полицията. 32-годишният карловец не за първи път застава пред съда. През 2003 и 2004 година той е получил условна присъда, а след 3 години изпитателен срок е реабилитиран. През 2013 той отново е с условна присъда. В момента мъжа работи като международен шофьор.

Според адвокат Харалампиев върху мъжа е нанесен побой по време на ареста.  Според него няма никакви доказателства, че именно двамата мъже са отглеждали растенията.

Ако Петър и Илия бъдат признати за виновни ги грози от 2 до 5 години затвор и до 10 хиляди лева глоба.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg