С пълно мнозинство Общинският съвет одобри споразумение между общините Пловдив и „Марица” за реконструкцията на Голямоконарско шосе. В текста му е заложено, че двете администрации ще си партнират в цялата дейност по последния етап на официалния вход на Пловдив.   Той се намира именно в територията на община „Марица”, като тя очаква целево финансиране от държавата.  Очаква се самият проект, който е изработен от Община Пловдив да бъде дарен  на кмета на „Марица”

В момента от съседната на Пловдив община се подготвят за втория етап, като отчуждават трасетата, нужни за разширяването на пътя. Последните редовни и служебни правителства са изградили готовност да финансират частта на Голямоконарско шосе, която е от табелата на Пловдив до пътен възел „Царацово” и е в рамките на община „Марица”.

Още повече че тази инвестиция е залегнала в интегрирани териториални инвестиции на съседната на Пловдив община и „Тракия икономическа зона”, като самоучастие на държавата, за да може да вземе европейско финансиране. Изчислените средства за разширение и реконструкция на 3-километровото трасе е в размер на 39 млн. лева.