Стотици пловдивчани и гости на града се включиха в мащабния празник за откриването на Градската градина, който продължава и в момента. Те започнаха да се стичат към обновения парк час преди събитието, а после около сцената се наредиха и ръководството на Община Пловдив. Районният кмет Георги Стаменов се обърна към публиката и цитира големия градоначалник Божидар Здравков.

"Той казва: "Градът ни изглежда чист, европейски. И нека окото на пловдивчани привикне с тази красота. И го направи претенциозно", обърна се към хората Стаменов. После призова: "Нека възпитаме децата си в усета за красота, да запазим и съградим, за да го има всичко това за поколенията напред".

После към хората се обърна зам.-кметът по европейски политики, бизнес развитие и образование Владимир Темелков, който отбеляза, че Градската градина не е само част от културно-историческото ни наследство, но и място за прохлада и разходки. Той благодари от името на целия град на Фонда за устойчиви градове както и на кмета Костадин Димитров. 

Колегата му - инж. Тошо Пашов призова да се радваме на новата придобивка, но и да я пазим.

"Възстановяването на градината е като скъпоценна перла сред големите проекти, които сме финансирали", отбеляза Надя Данкинова от Фонда за устойчиви градове, който отпусна средства за реновацията и ремонта на парка.

Бившият кмет Иван Тотев, който също се включи в празника, отбеляза, че това не е просто възстановяване на един парк, а по-широк поглед върху зоната.

След тях на сцената излязоха солистите на Държавна опера-Пловдив. Интересна мултимедия на Петко Танчев създава магична атмосфера в градината. 3D мапингът залива с красива бяла паяжина вековните дървета на фона на красивата музика.