Кметът Костадин Димитров отново потвърди, че ще се съобрази с НИНКН и Министерството на културата за оградата на Небет тепе. Той все още чака финалните становища на институциите за оградата, тъй като по думите има разнопосочни позиции до този момент.

„Това, което трябва да  се знае, че по никакъв начин не трябва да се да губят средства по проекта. 5 години е устойчивостта му, а в момента приоритет ни е да го приключим в срок. Имаме постоянна и много добра комуникация с Министерството на културата и НИНКН, като отново говорихме по темата с арх. Петър Петров и Амелия Гешева.  Видяхме се обширно и на широко, като говорихме, че  пловдивчани  не трябва да се ощетяват по рамката на проекта”, каза кметът.

Той допълни, че НИНКН имат няколко документа в различните си етапи с разнопосочни становища.  Кметът каза, че чака новото становище на Института, което да каже в каква посока да се действа, без да има загуби на финансиране.

НИНКН: Няма да променим становището си за оградата на Небет тепе! Кметът: Все още го чакамеОт Института заявиха, че два пъти са затвърждавали позицията си за недопустимост за оградата

София Христева: Открихме нова непроучвана римска кула на Небет тепеСред находките най-интересна е теракота с изображение на жена с червена коса и обеци

Ще остане ли оградата на Небет тепе?ПП – ДБ настояват, че е незаконна – кметът чака конкретни насоки от Министерството