Агресивен шофьор на автобус по линия 21 изхвърли контрольор от ОКТ от автобуса, като изгони и пътниците по време на курс, предаде репортер на TrafficNews. Инцидентът е станал на бул. „Победа”, докато пътува към спирката на гара Филипово”.

Контрольорът от ОКТ Силвия Найденова разказа, че е правила рутинна проверка от страна на Община Пловдив за превозните документи на автобуса и шофьора – пътни листове, както и билетите, които се продават.

„Шофьорът ми възпрепятства проверката – не ми даде контролния лист. Започна да крещи и да обижда много. Няма да казвам какви думи ни каза. Закани се, че ще викне полиция,а пътниците слязоха. Същевременно и ние се обадихме на 112, дойде патрулка и ДАИ. Оказа се, че не е попълнил пътния и контролния лист. Има до този момент 3 нарушения”, каза Найденова.

Водачът се е обърнал към една от пътничките: “Искаш ли ей сега да те ударя”, а след това заяви, че напуска и този „дарак да го кара, който иска”.

Проверката е била и за продажба на стари или нерегламентирани билети от страна на шофьора, който ги продава. През последния месец от ОКТ затегнаха колана, като хванаха редица нарушители – кондуктори и шофьори, които продават стари билети.

В същото време все по-често контрольорите стават обект на агресия от страна на шофьорите и кондукторите. Имало е случаи, при които и водачи на автобуси не спират на спирки, когато видят контрольори.

На място дойде и зам.-кметът по транспорт Савина Петкова, както и представители на  фирмата превозвач в лицето на „Автотранс Чолаков”.

Очаквайте подробности!