Порой се изсипа над Пловдив, сигнализираха до TrafficNews жители на града. Черни облаци покриха небето, а дъждът се лее като из ведро. Дъждовен бе следобедът и в други градове от региона, като в Чирпан и Стара Загора градушка с размерите на орех покри земята.

„Навън е нещо страшно. Трафикът е супер интензивен, спирките са пълни с чакащи хора, а задръстванията са още по-сериозни заради съображенията на шофьорите”, споделят пловдивчани.

Засегната от природната стихия беше и АМ „Тракия”, където шофьорите бяха принудени да отбиват от пътя, за да изчакат бурята да отмине.

Интензивните валежи под тепетата продължават и до този момент.

Както синоптиците прогнозираха - в следобедните часове ще има гръмотевици и условия за градушки. Главно в планинските райони валежите ще са значителни по количество. Ще духа умерен северозападен вятър. В Източна България вятърът ще бъде от юг-югозапад, по Черноморието от югоизток, но до вечерта също ще се ориентира от северозапад. Вечерта от запад-северозапад валежите ще започнат да спират, а облачността да се разкъсва и да намалява. Максималните температури ще бъдат от 10°-13° в западните райони до 20°-22° в източните, в София 11°-12°.