Продължават масовите протести в Израел и Франция. Хиляди демонстранти излязоха по улиците на столицата Тел Авив и създадоха барикади на ключови улици и мостове в града. Черен дим се изви в небето, след като протестиращи запалиха огън на главната магистрала в града. Местните медии коментираха, че пушекът е закрил някои от емблематичните небостъргачи.

След сериозни сблъсъци със силите на реда, недоволството затихна около 2 часа вечерта. Въпреки това в социалните мрежи бяха публикувани кадри, на които се вижда, че силите на реда използват водни оръдия по все още събралото се множество не само в Тел Авив, а и в други израелски градове.

Снощи премиерът Бенямин Натаняху направи изявление, в което сравни случващото се в израелското общество с прочутия казус пред цар Соломон за двете майки. Нетаняху предложи всички да загърбят политическите си пристрастия и да не подкопават целостта на обществото, като обеща диалог с опозицията.

Масови протести и безредици избухнаха в ИзраелПричината е план на правителството за съдебна реформа

Продължават и протестите във Франция. Около 13 000 полицаи и жандармеристи ще бъдат разположени в страната днес, като 5500 от тях ще бъдат разположени в Париж. Това съобщи министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен, цитиран от BFMTV.

Жералд Дарманен се опасява, че ще има опити за нарушаване на обществения ред.

На 28 март ще бъде отбелязан общо десетият ден на протести срещу реформите.

Профсъюзите призовават за стачка на железничарите, очаква се работата в метрото да бъде затруднена, ще стачкуват контрольорите на въздушния трафик, както и учителите и енергийните работници, пише "Фигаро".

Стачките във Франция затвориха и ЛувъраПротестиращи блокираха най- големия музей във Франция, разочаровайки хиляди посетители

На летищата Орли, Марсилия, Тулуза и Бордо може да бъдат отменени до 20% от полетите.

В някои градове протестите бяха съпроводени с безредици, грабежи и опити за палежи: в Бордо демонстрантите подпалиха кметството, в Париж бяха регистрирани множество палежи.

В средата на март френското правителство одобри пенсионна реформа, заобикаляйки парламента. Реформата предвижда увеличаване на пенсионната възраст от 62 на 64 години.