Военно-апелативният съд отмени прекратяването на разследването за смъртта на пилота майор Валентин Терзиев. Това потвърдиха от държавното обвинение.

Терзиев загина в нощта срещу 9 юни 2021 г. в морето край Шабла по време на нощно учение. Тогава изтребителят му МиГ-29 се разби в морето, след като поразил пусната мишена, която обаче е била прекалено ниско.

По досъдебното производство бяха обвинени двама военни за причиняване на смърт заради немарливост. През есента на миналата година обаче прокуратурата свали обвиненията им и прекрати разследването. Сега военните магистрати казват, че то трябва да продължи, тъй като прекратяването на разследването било необосновано и преждевременно, пише Нова. 

 

Вдовицата на майор Терзиев към колегите му: Не спирайте да летите, макар и на счупените ни самолетиДимитрина Попова обвини политиците за случващото се във ВВС

Вдовицата на майор Терзиев: Последните 13 секунди на пилота всъщност нямат никакво значение, министър ПанайотовДимитрина Попова отново изригна срещу министерството и ръководството на армията след последните разкрития

Съпругата на загиналия майор Терзиев: Истинските виновници  за инцидента се прикриват

Военен съд нареди разследването за смъртта на майор Терзиев да продължи