Вдовицата на загиналия ас от Пловдив майор Валентин Терзиев застана зад колегите му, които обвиниха политиците за гибелта на майора заради старите ни самолети и малкото летателно време.  Димитрина Попова призова всички българи да не спират да изискват от управляващите.

Гласуват отпускането на средства за семейството на майор Терзиев в Асеновград47-годишният пилот загина при падане на изтребител МиГ-29 в Черно море

Ето и целия й пост

„Не исках точно аз да политизирам случилото се, но това е абсолютната истина. Този човек, точно този заслужаваше друг край. Кураж и на всички колеги на Терзо - не спирайте да летите, макар и на осигурените ви счупени самолети и осигуреното ви безумно малко и недостатъчно летателно време, защото "Това сте вие!" - безстрашните мъже на честта. До идването на новите "самолети на хартия" има още много дълго време.

Как да ни служат всички във ВВС и с цената на какво? Да се замислят много хора в управлението, да се замислят и тези, които са се запътили натам - какви знания, умения и възможности имат, какво могат да дадат на обществото, а не да вземат от него и там ли им е мястото. Този мъж беше герой и преди смъртта си. Герои са и всички служещи на мен и вас във ВВС (ще добавя и наземния състав, особено техническия). А сигурно има и много герои в други сфери, които са изправени пред подобни проблеми и нямат шанса да влезнат в историята, като Терзиев. Има доста какво да се желае от управлението на страната ни, а това е една наистина богата страна. Призивът ми към всички българи е - бъдете разумни и не спирайте да изисквате - първо от себе си, после от останалите и най-вече от управляващите, всички ние в земния ни път служим един на друг. Този човек беше перфектен във всичко.

Дори случилото се да е пилотска грешка (познавайки човека ми е трудно да го приема, въпреки малкото натрупани за стажа му летателни часове), тя е съпроводена или по-скоро предшествана от други предпоставки. Загубата не е само моя, тя е и ваша, само болката при мен е повече и завинаги. Загубихме един от най-достойните българи, нека се замислим и променим всичко към по-добро, поне това му дължим”,

Съпругата на загиналия пилот: Ще се видим отново - там гореДимитрина Попова с трогателни думи в социалната мрежа