Удължават мерките за ограничаване разпространението на сезонния грип в Пловдив до 10 февруари включително. Това стана ясно преди минути, след като бе проведено заседание на областния оперативен щаб на тема остри респираторни заболявания.

Удължават грипната епидемия в Пловдив до 10 февруариТова стана ясно след проведено заседание на областния оперативен щаб

Paзвитиeтo нa гpaдoвeтe е компилация между устойчиво управление и адекватно планиране на процесите, които текат в тях. Обeĸтите – сгради и паметници от  минaли иcтopичecĸи пepиoди са емоционален и образователен  репер както за жителите на самия град, така и за туристите, които го посещават. Но съвpeмeннoтo бъpзo paзвитиe нa градовете налага и промяна във функционалността  на част от обществените сгради, чието предназначение се е изгубило във времето.

Нов живот за сградите - емблеми на ПловдивШест сгради от историятана града, чието предназначение се е изгубило във времето

59-годишен мъж загина, след като бе блъснат от товарен автомобил на заден ход. Смъртоносният инцидент е станал около 8.45 ч. в събота, а шофьорът е избягал. Той бе открит и му бяха повдигнати обвинения. Повече по случая четете тук:

Микробус уби на заден ход пловдивчанин на паркинг, шофьорът избягаЗадържан е 32-годишният водач

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за шофьора, убил пешеходец в Пловдив и избягал32-годишния мъж избяга от местопроизшествието и беше заловен вкрай Гоце Делчев

Технически проблем в системите на НАП поставя десетки търговци в ролята на некоретни платци. Сред засегнатите са много бензиностанции в България, както и фирми с друг предмет на дейност. Служителите в обектите са длъжни да декларират в НАП новопостъпилата стока - горива или др., срещу което получават служебен бон. По една или друга причина обаче има голям брой случаи, в които системите на приходната агенция не отчитат заявката и след това служителите съставят акт на "виновния". 

Технически проблем в системите на НАП превръща търговци в нарушителиДневните отчети на обектите не винаги достигат в срок до приходната агенция, макар че са декларирани коректно

На 4 компании са отворени ценовите оферти за изграждането на новите тренировъчни зали в квартал „Христо Смирненски”.  Разликата в офертите са минимални, като най-ниската предложена цена е 6,63 млн. лева без ДДС от консорциум начело с  „Пирс – Д”, а най-високата е на „Запрянови – 03”  - 6,74 млн. лева. Другите две оферти са между тях и са на „Парсек груп” и „Артстрой”.

4 фирми до финала за спортната зала в Пловдив за 7 млн. лева със 70 седящи местаНай-ниската оферта е 6,6 млн. лева без ДДС за тренировъчните зали в Смирненски

Нова пътна връзка в район „Южен” ще бъде изградена на пролет, като тя ще свързва две основни артерии - улиците „Македония“ и „Димитър Талев“. Районната администрация проведе обществена поръчка за избор на изпълнител за продължението на ул. "Борис Шивачев" между двете улици. Вече е подписан договор с консорциум, който ще вземе 130 000 лева с ДДС за строителните дейности.

Правят нова пътна връзка между две основни улици в КючукаНа пролет изграждат продължението на ул. „Борис Шивачев”

Делото срещу Красимира Лалева, обвиняема за убийството на приятели си Божан Иванов в апартамента ѝ в „Кючук Париж”, ще протече по съкратеното съдебно следствие, без да бъдат разпитвани свидетели и вещи лица. Това реши днес Пловдивския окръжен съд, след като на практика 36-годишната пловдивчанка призна вината си и се съгласи с фактите и обстоятелствата описани в обвинителния акт.

Красимира призна, че е убила с гира приятеля си Божан в КючукаСъкратеното следствие обаче няма да позволи на Красимира да получи намалена присъда

Днес в Районния съд на Асеновград 39-годишният преподавател по математика Атанас Басмаджиев беше изправен пред магистратите. Той е задържан по обвинение, че е имал контакт с 14-годишно момиче, което е признало за връзка с него. Прокуратурата иска постоянен арест, тъй като му е повдигнала обвинение за изнасилване на непълнолетна. Какво реши съда за мярката му за неотклонение и разказ на родителите вижте тук:

Родителите на момичето, сигнализирало за блудство от полицай: Той ни каза, че ще учат заедно

Доведоха с белезници в съда асеновградския учител, обвинен за изнасилване на ученичкаСпоред адвоката му всичко било доброволно

Оставиха в ареста учителя, блудствал с 14-годишна в АсеновградАтанас Басмаджиев беше задържан на 26 януари по сигнал на директорката на СУ "Св. св. Кирил и Методий"

Петима задържани с наркотици при полицейски действия в края на миналата седмица в Пловдив. Като заподозрян за разпространение на високорискови вещества в Трето РУ попаднал 38-годишен мъж. При претърсване в жилището му са открити малки пакетчета хероин с общо тегло близо 9 грама, известно количество марихуана, метадон и електронна везна. Вижте кои са останалите:

Петима преспаха в ареста за разпространение на наркотици в ПловдивСрещу всички извършители се водят полицейски производства

Делото срещу 23-годишния Любомир Петров, обвиняем за убийството на 21-годишната си жена Красимира Куковска в Бегово, стартира успешно от третия път. Процесът ще протече по общия ред с призоваване на всички свидетели и вещи лица, но следващите заседания ще се гледат при закрити врата, без да бъдат допускани медии. Това решение взе съдия Розалия Шейтанова, докладчик по делото и председател на Пловдивския окръжен съд.

Децата на убитата Красимира в Бегово живеят с баща си, обвиняем за убийството на майка имАдвокатът на малолетните момичето предяви иск от по 200 000 лв. за всяка

Медици от Неонатологията  на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив се борят за живота на недоносено бебе със здравословни проблеми, родено в Кърджали с тегло 1200 грама.

Пловдивски лекари се борят за живота на бебе, родено едва 1200 грамаДетенцето е транспортирано с линейка от "Капачки за бъдеще"

Известният пловдивски хирург д-р Васил Ангелов е починал внезапно, съобщиха негови колеги. 47 - годишният лекар бе началник на отделението по лапароскопска хирургия в МБАЛ „Медлайн клиник“ в Пловдив.

Почина известният пловдивски хирург д-р Васил Ангелов

Зрелищна полицейски акция тече в момента в центъра на София, видя репортер на TrafficNews. В района на Орлов мост униформени сложиха белезници на двама мъже след кратко преследване. 

Зрелищен арест в центъра на СофияПолицаи сложиха белезници на двама на Орлов мост

Междувременно друг ешън в столицата завърши с двама леко ранени полицаи. Мъж и жена са се барикадирали в колата си след гонка с униформени. И двамата били неадекватни, опитали да си разменят местата. 

Екшън в София: След гонката с полицията, мъж и жена се барикадираха в колата сиДвама полицаи са ранени

20-годишния студент от Пловдив е изчезнал след скандал. Мартин Георгиев се скарал с майка си, след което напуснал дома. Младият мъж спрял да вдига телефона си на членове от семейството, поради което е обявен за издирване.

20-годишният Мартин от Пловдив изчезнал от дома си след скандалПолицаите успели да се свържат с момчето по време на издирването

В последния месец на 2022 година е регистриран нов плавен ръст на инфлацията при производителите у нас. Това показват данни на Националния статистически институт, публикувани днес. Общият индекс на цените на производител се увеличава с 3.4% през декември 2022 г. спрямо предходния месец, а спрямо декември 2021 година той отчита ръст от 23.2%.

След намаления два месеца: Нов плавен ръст на бизнес инфлацията у насТой веднага се отрази на ценоразписите в магазините през януари

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви вчера, че неговият син е участвал в групов бой със свои съученици, които не са били съгласни с провеждането на референдум дали България да приеме еврото. За случая разказа самият Костадинов във фейсбук пост (който по-късно изтри), защото се гордеел с постъпката на своя син. Прочетете коментар по темата на главния редактор Парашкева Иванова:

За Костадинов, евробабаитите и балтиите: В България явно всичко е разрешено

Картината в асеновградското село Патриарх Евтимово става все по-тъжна. Това се дължи на забавянията на ремонтни дейности по европейски проект за реконструкция на пътищата в района между Асеновград и Първомай. Ремонтът на пътя между селата е приключил, но улиците в селото остават недовършени.

Ще остане ли асеновградско село разкопано до лятото? ВиК и АПИ чакат отговор от МРРБОще не е ясно кой и кога ще завърши ремонта в Патриарх Евтимово