Красимира призна, че е убила с гира приятеля си Божан в Кючука

Съкратеното следствие обаче няма да позволи на Красимира да получи намалена присъда

30.01.2023 15:49 16960 0
Красимира призна, че е убила с гира приятеля си Божан в Кючука

Делото срещу Красимира Лалева, обвиняема за убийството на приятеля си Божан Иванов в апартамента ѝ в „Кючук Париж”, ще протече по съкратеното съдебно следствие, без да бъдат разпитвани свидетели и вещи лица. Това реши днес Пловдивския окръжен съд, след като на практика 36-годишната пловдивчанка призна вината си и се съгласи с фактите и обстоятелствата описани в обвинителния акт.

Съкратеното следствие обаче няма да позволи на Красимира да получи намалена присъда предвид тежкото умишлено престъпление в което е обвинена.

В днешното заседание държавното обвинение и адвокатът на пострадалите поискаха от съда нова съдебно техническа експертиза със специалист от София, за да бъде отключен телефонът на убития Божан и да бъде проследена комуникацията между него и Красимира. Такава обаче за момента не се налага да бъде назначена.

Майката на убития Божан, заедно с брат му, баба му и доведения му баща се конституираха като частни обвинители по делото, но предвид съкратеното следствие гражданските им искове в размер на общо 225 000 лева бяха отхвърлени. Те ще могат да заведат отделно гражданско дело за претърпените неимуществено вреди.

Очаква се в следващото заседание на 31 март Красимира Лалева да даде обяснения пред магистратите, а след тях страните по делото могат да направят нови искания. До тогава Красимира остава в Сливенския затвор.

36-годишната жена е обвинена, че в нощта на 21 октомври 2021 година, уби 28-годишния Божан в апартамента си. По данни на разследването убийството е извършено с особена жестокост. За него стана ясно, след като Лалева се изповяда в църква в Пловдив. Свещеникът, чул злокобната изповед, се обажда в полицията. 

Красимира и Божан имали любовни отношения, но се разделили. За различни периоди от време младият мъж живеел при приятелката си, а за месеци тя също се е настанила у тях. По-късно обаче настъпил раздор между двамата. Красимира е живяла за кратко и в манастир. Когато се прибрала, подновила срещите си с Божан.

Убийцата на Божан застана пред съда, вместо в манастир се връща в затвора36-годишната пловдивчанка беше доведена с белезници в съдебната зала, пред погледите на семейството на убития

На 20 октомври 2021 г. двамата се видели в дома на Красимира. Божан казал, че не се чувства добре, но тя не му повярвала. Смятала, че отивал да се среща с друга жена. Божан се прибрал в дома си, но Красимира продължила да го търси по телефона. На следващия ден, той отново отишъл да говори с Красимира. Тя поискала да излязат навън. Божан отказал, защото не се чувствал добре и Красимира отново не му повярвала.

Така се стигнало и до убийството. Красимира взела метална гира от терасата и с нея няколко пъти нанесла удари по главата на Божан. Мъжът e починал от получената тежка черепно-мозъчна травма според заключението на съдебномедицинската експертиза. Жената се опитала да заличи следите от престъплението запалвайки тялото, но след като съседи започнали да звънят на вратата на жилището, се отказала. По-късно разказала за случилото се по време на изповед пред свещеник, който подал сигнал в полицията.

Веднага след това Красимира е арестувана и заедно с униформените отишли в апартамента, където е тялото на мъжа. 28-годишният Божан Иванов е открит в банята мъртъв. По думите ѝ го е ударила с гира по главата, ала по мъжа са открити и обгаряния. Криминалисти считат, че е опитала да прикрие следите си, като запали тялото и опожари апартамента. Съседи казали, че е имало лек дим, но до пожар не се е стигало. 

Убийцата Красимира се изповядала пред свещеник, той подал сигнал в полицията

"Влизаше, излизаше, никой не поздравяваше и нищо не говореше. Познаваме я от дете и все пак не знаем нищо за нея. Преди около три години баща и почина и от тогава живее сама. Не работеше. Обясняваше, че все я лъжат, все не и плащат, все на нея не и върви. Нищо повече не знаем”, сподели един от възрастните съседите на момичето.

Обвинената в убийството Лалева твърди, че е била малтретирана сексуално и физически от Божан и затова в продължение на 2 години се крила в манастир. Близки на Божан обаче са категорични, че той е изключително добър човек и "прави на мравката път". 

Познати на убития твърдят, че над Красимира е имало полицейски чадър и това е довело до „забавянето” на информация за престъплението до медиите и прикриването на обвиняемата. Мотивът за престъплението също остана неясен. Броени дни след жестокото убийство, майката на Божан разговаря с репортери на TrafficNews и определи Красимира като „изрод”.

Убийцата няма профили в социалните мрежи и никой от приятелите на Божан не я е виждал на живо докато са имало връзка, което забули още повече мистерията, около това коя всъщност е Красимира Лалева. 

Майката на убития Божан: Изрод, друго за нея не мога да кажа!

 

Изпрати новина