Нова пътна връзка в район „Южен” ще бъде изградена на пролет, като тя ще свързва две основни артерии - улиците „Македония“ и „Димитър Талев“. Районната администрация проведе обществена поръчка за избор на изпълнител за продължението на ул. "Борис Шивачев" между двете улици. Вече е подписан договор с консорциум, който ще вземе 130 000 лева с ДДС за строителните дейности.

 „Преди време улицата беше направена като глуха заради спор за имот. Делата приключиха и сега вече можем да работим по връзката. Предполагам че през пролетта ще започнем , обясни кметът на района Костадин Язов. От години много автомобили минават по отсечката, като шофират по местата, предназначени за пешеходци. 

Връзката директно ще изкарва колите на ул. „Македония” по ново трасе. То ще бъде  асфалтирано, ще бъдат изградени бордюри и улично осветление.

Съвсем наблизо е и друг дългоочакван проект, който хората в Кючука очакват. Това е продължението на ул. „Македония” и връзката й с бул. „Ал. Стамболийски”. Все още  там не са завършени отчуждителни процедури.  Тази година от ВиК – Пловдив ще влязат в отсечката, като ще  реализират дейности по Южния обходен колектор. През продължението на ул. „Македония” ще бъде връзката на колекторите на ул. „Димитър Стоев” и бул. „Ал. Стамболийски”.