Едно момче идва да вземе празни бланки от сина ми, за да събере в неговия клас. След малко обаче идва друг, оказал се бабаита на съответния клас, и пита сина ми дали той раздава бланките. След като получава утвърдителен отговор, начинаещият евроатлантик къса демонстративно бланката и казва - "ето какво мисля за вашата подписка". Моето момче спокойно му казва, че сега има два избора - или да отиде и да принтира за наказание 30 празни бланки на мястото на скъсаната, или да изяде балтиите (шамари, на варненски). Евробабаита отказва и двете, в резултат на което изяжда шамарите) Тръгвайки си разгневен, той заплашва да се върне и да отмъсти. След малко се връща с още няколко момчета, но и синът ми е с неговите приятели, като последицата от повторната среща е групово раздадени балтии от привържениците на лева за привържениците на еврото) След като повежда в резултата с 2:0 в крайна сметка нашият отбор печели с хеттрик, защото и скъсаната бланка е възстановена с репарации в 30 екземпляра".

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви вчера, че неговият син е участвал в групов бой със свои съученици, които не са били съгласни с провеждането на референдум дали България да приеме еврото. За случая разказа самият Костадинов във фейсбук пост (който по-късно изтри), защото се гордеел с постъпката на своя син.

Всичко ли е разрешено в България?

Въпросният пост разкрива, че:

1. Синът на партиен лидер, депутат в българския парламент, прави политическа пропаганда в училище. 

2. Същият младеж заплашва свой съученик, а след това го бие. 

3. Бащата на ученика, въпросният депутат, се хвали с подвизите на сина си в социалните мрежи. 

4. Модераторите на Фейсбук, които иначе са супер стриктни и блокират десетки страници заради измислени причини / или защото те така са решили/ подминават с лека ръка въпросния пост, който не само , че насърчава насилието и политическата пропаганда в училище, но и приканва и други младежи към подобни прояви. 

5. Агенцията за закрила на детето също не реагират адектватно при тази серия нарушения. 

6. От училището твърдят, че "такова нещо нямало", макар че други ученици също потвърждават факта, че Костадинов младши е събирал подписи в час. 

7. Проверката на варненската полиция също не е открила нарушения!

Езикът, който Костадинов използва в поста си, изобщо няма да коментираме. 

"Ние възпитаваме свободни хора, които да отстояват правата си, ние възпитаваме мъже, а не незнаещи какво искат хора от третия пол. Ние сме на война, война за спасяване на българската нация", обяви днес на брифинг Костадинов, като явна провокация към хората, които не подкрепят въпросната подписка. 

След като един народен представител може да си позволи всички тези нарушения, без нито една институция да не се самосизира, значи държавата има генерален проблем. И всеки, който си затваря очите и се прави, че той не съществува, не бива да се изненадва, ако някоя прекрасна сутрин се събуди и установи, че сме се сдобили с фюрер и диктатура.