Картината в асеновградското село Патриарх Евтимово става все по-тъжна. Това се дължи на забавянията на ремонтни дейности по европейски проект за реконструкция на пътищата в района между Асеновград и Първомай. Ремонтът на пътя между селата е приключил, но улиците в селото остават недовършени.

Миналата седмица се е  състояло среща между областния управител на Пловдив Ангел Стоев, Областно пътно управление и ВиК, на която се е взело решение да се изпрати писмо от АПИ до МРРБ. С него ще се попита дали е възможно през договора за зимното поддържане да се възстановят настилките.  В момента се очаква отговор от министъра на регионалното развитие Иван Шишков. Ако този отговор бъде отрицателен, от АПИ ще трябва да изчакат новата обществена поръчка за поддръжка на пътищата в Пловдив. Тя все още не е обявена, като договорът там може да е готов не по-рано от лятото. При това положение ще се чакат месеци, а селото ще остане разкопано.  Ако министърът даде зелена светлина за ремонта през зимното поддържане, то дейностите могат да започнат веднага. Фирмата, която отговаря за зимното поддържане в "Европейски пътища". Именно тя трябваше да възстанови настилките, но заради забавянето на ВиК - Пловдив, договорът й с АПИ свърши. 

Припомняме, че в района между Асеновград и Първомай се извършват ремонти дейности по европейски проект за реконструкция на пътищата. Към него има лот за подмяна на водоснабдяването, а срокът за завършване на проекта е бил края на месец септември. Пътят между селата е готов и асфалтиран, но улиците в Патриарх Евтимово останаха разкопани и кални, а на тях зееха огромни дупки. Към днешна дата изкопите за поставянето на водопроводната тръба са заровени, всички имоти са вързани към новия водопровод, но улиците все още не са асфалтирани.

Срокът за завършване на проекта е бил края на месец септември.