Няколко дни минаха, откакто в Пловдив беше направен рестарт на безкондукторното таксуване в градските автобуси. А пътниците продължават да се зареждат с търпение, заради някои нередности в системата, нейното използване или изобщо нейната работа по предназначение. За пореден ден редакцията ни бе алармирана с проблеми от различни автобусни линии в Пловдив, където автоматите за самотаксуване не работят. Обещанията на градската управа бяха, че системата ще заработи, таксуването ще става само от апаратите в превозните средства и на спирките.

Реводно пътуващи пловдивчани се оплакаха, че по една от най-натоварените линии - 29 автоматите за билети в някои автобуси не работят. "Кондукторите в превозното средство обслужваха хората по обичайния ред - късаха билетчета от кочаните, имаше много хора и не казаха нищо. На дисплея на автомата, който срещу точно приготвена сума може да си закупим билет, изписваше запитване за ПИН-код", пише читател на TrafficNews.

Положителният факт в случая е, че всички пътници и обслужващи в автобуса са носили маски, допълва нашият читател. Както вече ви информирахме, от Общинска полиция и служители на ОКТ извършват масови проверки в автобусите от градския транспорт. Те ще съблюдават за носенето на маски в превозните средства. В случай, че бъдат установени пътници или служители на транспортните фирми, които не се съобразяват с противоепидемичните мерки за ограничаване на COVID-19, ще бъдат санкционирани.