Президентът Румен Радев беше на посещение в Пловдив днес. В града под тепетата той се срещне със студенти от Аграрния университет. Те разговаряха за предизвикателствата пред младите хора в България.

Президентът на посещение в Пловдив днесРумен Радев ще се срещне със студенти

По време на посещението си, той изрази мнение, че БСП ще намери такава формулировка хем да не носи отговорност, хем да остане в коалицията. Той заяви, че е много важно да се чуят дебатите на политическите сили, с които те ще вземат своето решение.

Радев в Пловдив: БСП ще остане в управлението, ще намерят оправдание да не носят отговорностИма политици, които взимат или невежи, или безотговорни позиции за войната в Украйна, каза президентът

Радев от Пловдив: Зелената сделка изправи селскостопанския сектор на България пред проблемиПред студентите на Аграрен университет-Пловдив президентът коментира и отражението на войната върху продоволствената сигурност

Двама служители на НСО от кортежа на президента Румен Радев пострадаха при пътно произшествие до Пловдив преди пристигането. Сигналът за катастрофата е получен малко след 10 ч. днес в ОДМВР - Пловдив. Ударът между камион и колата на НСО е стана край разклона за село Скутаре на Околовръстния път. 

Лекарят от екипа на президента бе приет в пловдивската университетска болница "Св. Георги" със счупена раменна става, а по-късно транспортиран в София. При инцидента пострада по-леко и друг служител от НСО.

„Автомобилът на НСО, който пътуваше пред нас претърпя инцидент, след като изскочи камион, който предприе изпреварване. Лекарят, който пътуваше в автомобила пострада, като има лека фрактури на лакътна става, още едно момче от екипа има нараняване по главата, но не е тежко“, заяви президентът Румен Радев.

В последствие от прокуратурата съобщиха, че при управление на моторно превозно средство са нарушени правилата за движение по Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинена средна телесна повреда на пътник в автомобил на НСО и се наблюдава досъдебно производство.

Кола от кортежа на Радев се удари в камион край Пловдив, двама от НСО са пострадалиКрайно време е да се решат въпросите с обходните пътища на Пловдив, коментира президентът

Транспортират в София лекаря на президента, пострадал в ПловдивМъжът е със счупена раменна става

Прокуратурата разследва катастрофата с кола на НСО в ПловдивПри инцидента пострада лекаря на Румен Радев

Тежка катастрофа е станала късно снощи в Асеновград. Лек автомобил се е блъснал в дърво и жилищна сграда около 22 часа.  Инцидентът е станал на улица „Княз Борис“, като за щастие няма сериозно пострадали, а само материални щети по автомобила.

Колата е „изкоренила“ дървото, а при удара е засегната и газова система.

Тежка катастрофа в Асеновград, кола се блъсна в дърво и жилищна сградаПри инцидента е повредена и газова инсталация

Катастрофа между джип и мотор стана на бул. „Пещерско шосе”. Джипът, който е с благоевградска регистрация е правил забранен ляв завой в посока центъра и е блъснал движещия се мотоциклетист. Мотоциклетистът е откаран в болница, като по информация на очевидци е бил със счупен крак. 

Катастрофа между джип и мотор в Пловдив! Жестоко задръстване по бул. "Пещерско шосе"Според очевидци мотоциклетистът е със счупен крак

Шофьорът и кондуктор са били пребити в Пловдив по време на работа. Грозните сцени се разиграват в автобус №7 в района на „Беломорски“ на 30 април около 14.30 часа. По време на курс към района водачът на превозното средство е направил забележка на пътничка, която е говорила силно по телефона, докато той е включен на високоговорител. 

Районна прокуратура–Пловдив наблюдава досъдебно производство за хулиганство и нанесени телесни повреди на шофьора и кондуктора. Вижте какво сподели и съпригата на пострадалия водач на рейда.

Пребиха шофьор и кондуктор в Пловдив заради забележкаМъжете са настанени в болница, издирват нападателя

Задържаха нападателя, пребил шофьор и кондуктор от градския транспортРайонна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство захулиганство и нанесен побой

Съпругата на бития шофьор от градския транспорт: Това е ежедневие в тяхната работаСпоред нея, шофьорите са обиждани и унижавани всеки ден

Васил Танев, който е обвинен за това, че преди две години в Кючук Париж е блъснал и причинил смъртта на пресичащ пешеходец се изправи пред Окръжен съд Пловдив. Инцидентът е станал на 30 Януари 2020 година, като при управление на автомобила си по непредпазливост младежът е блъснал пешеходец на кръстовище на ул. "Македония". Впоследсвтие блъснатият е починал. 

Младеж, блъснaл и причинил смъртта на пешеходец в Кючука, се изправи пред съдаБолен защитник отмени заседанието

Жители на Кючук Париж излязоха с  лозунги “Искаме паркове, а не гета", “Кмете, не продавай Пловдив" в знак на протест срещу изграждането на две нови 14-етажни сгради. Според гражданите районът е изключително неподходящ за високо строителство, тъй като на това място има подпочвени води и канализацията е достатъчно стара, за да не издържи ново строителство.  Според тях всичко става тихомълком. За един час са сложили оградата и са настанили охраната вътре.

Километрични опашки се образуваха на Коматевско шосе, след като протестиращи затвориха булеварда. Митингът срещу презастрояването в "Южен" се преобразува в шествие, което блокира движението на автомобилите. От двете страни на кръстовището изнервени шофьори подканваха с клаксони протестът да им даде път, но хората останаха на шосето близо 15 минути. 

Жители на Южен излязоха на протест срещу презастрояването , искат оставката на АхряновГражданите затварят Коматевско шосе след минути

Протестиращи блокираха Коматевско шосе, задръстването стигна до гаратаЖители на Южен настояват да бъде спрян строежа на няколко 14- етажни сгради

Още един протест се проведе по същото време в Пловдив. Десетки се събраха на площада пред Джумая джамия в Пловдив, за да се обявят срещу изпращането на военна помощ за Украйна. Той беше за мир и неутралитет, но се превърна в политическа пропаганда. Повече четете тук:

Протестът за неутралитет в Пловдив се превърна в партийна пропагандаБели знамена на "Възраждане" изпъкваха измежду трибагрениците, Елена Гунчева не пропусна изява

Фирмата „Парсек груп” досега не е взела нито лев от Община Пловдив за строителството на улица „Даме Груев”, заяви собственикът на компанията Бончо Бонев. Той се свърза с TrafficNews след статията "Между празниците: 1 багер, 1 валяк и двама работници на ул. "Даме Груев", за да изрази своето мнение.

Строителят на „Даме Груев”: Не съм взел още лев от Общината, можем да я завършим до края на годинатаИзтеглих жалбата си за ремонта на ул. „Хаджи Димитър”, заяви Бончо Бонев

Вредните навици трудно се изкореняват. Това ни доказват пловдивчани, които не се отказват от идеята да паркират неправилно на метри от Гребна база, макар знак да забранява навлизането на превозни средства.

А предвид факта, че наблизо има паркинг за автомобили, който е абсолютно безплатен, изборът да нарушат правилата става още по-нелогичен.

Вредните навици трудно се изкореняват!Шофьори продължават да пренебрегват забранителен знак на Гребната база

12-ия мемориален крос Стефан Попов събра над 500 пловдивчани и гости на града в събота на Гребната база под тепетата.

Освен многобройните ентусиасти, дошли да поспортуват, на събитието присъстваха и юноши от футболните клубове Локомотив Пд, Ботев Пд, Борислав Първомай и др.

„12-ия мемориален крос Стефан Попов" събра стотици на Гребната база в ПловдивСтартът при първата възрастова група бе даден от Данчо Йовчев

Областният управител Йордан Иванов е върнал 12 решения за допускане на ПУП -ове, приети на последната сесия на Общински съвет. Той смята, че те са гласувани в противоречие със закона, тъй като все още РИОС не е одобрила екологичната оценка на проекта за изменение на Общия устройствен план. Йорданов се позовава и на  писмото на Министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, който излезе с указание да не се приемат ПУП, докато няма екологична оценка на проекта за изменение на ОУП. 

Областният управител върна 12 нови ПУП-а! Задава ли се война между строителния бранш и властта?Инвеститорите заплашиха с масови протести, ако работата им бъде блокирана

Клон се стовари на тротоар и за малко не падна на главата на преминаваща жена. За това сигнализира читател на TrafficNews. Дървото се намира на ул. “Янко Сакъзов” 34 и по думите на нашия читател е изгнило и кухо. Малко преди клонът да падне, е преминавала жена, която по чудо се е разминала на косъм от инцидент, който би могъл да бъде фатален.

На косъм от трагичен инцидент! Клон се стовари на метри от жена в МарашаДървото е съборило и саксии с цветя, които също са паднали на тротоара

44- годишният пловдивчанин Ивайло Гандов е намушкан при скандал пред заведение в Кючук Париж миналата вечер, научи TrafficNews. От полицията съобщиха, че изясняват всички факти и обстоятелства около инцидента, при който мъжът е получил сериозни наранявания. По данни на медията, вече има задържан за нападението. 

Пловдивчанин е намушкан пред "Нивелия" в Кючука, с опасност за живота еИвайло Гандов празнувал рождения си ден

„Убеден съм, че днешният ден ще остане в политическата история на отношенията между България и Гърция. Той ще бъде запомнен със стремежа ни за икономическа свобода и политическа независимост“. Това каза премиерът Кирил Петков в Гърция, където започна строителството на терминала за втечнен природен газ край Александруполис. По думите му този проект е не само енергиен, но и геополитически и ще промени енергийната карта на целия регион. 

Петков изрази признателността си за помощта, която Гърция оказва на България в настоящия критичен момент. 

Петков: Терминалът за втечнен газ край Александруполис ще промени енергийната карта на целия регионИкономическият шантаж на Кремъл няма да успее, ще се противопоставим, категоричен бе той

Вицепремиерът Калина Константинова обяви, че сменя цялото ръководство на "Български пощи" заради участието на мениджърите в "систематичното и последователно водене на държавното предприятие към фалит".  

Решението беше обявено няколко седмици след масивната хакерска атака, от която компанията още не може да се възстанови напълно. Според председателя на ДАНС Пламен Тончев - първоначално "БГ Пощи" са отказали съдействие на служителите на агенцията с мотива, че "те ще се справят сами с проблема". 

Константинова отстрани ръокводството на "Български пощи"Тя ще представи временното ръководство в сряда

Руските окупатори щурмуват "Азовстал" и се опитват да проникнат на територията на завода в Мариупол. Руската авиация бомбардира Азовстал няколко часа преди нападението.

Русия възобнови атаките срещу "Азовстал"Стотици все още остават блокирани в завода

Продължават бомбардировките на "Азовстал", две жени са загиналиПолкът „Азов" призовава за спешно прекратяване на огъня

Руската армия призна, че е подновила ударите по завода "Азовстал" в МариуполМеталургичният завод е последният бастион на украинската съпротива в града

Руският президент Владимир Путин подписа указ за ответни икономически санкции като реакция на "неприятелските действия на някои чужди държави и международни организации", съобщи днес Кремъл.

Путин разпореди нови санкции срещу ЗападаЗабранява се износа на някои суровини