Двама служители на НСО от кортежа на президента Румен Радев са пострадали  при пътно произшествие до Пловдив днес сутринта. Сигналът за катастрофата е получен малко след 10 ч. днес в ОДМВР - Пловдив. По предварителни данни, ударът е между камион и колата на НСО и е станал край разклона за село Скутаре на Околовръстния път. Пострадалите са с леки наранявания. 

До приключване на огледа на следствената група, полицейски служители обезпечават безопасността на движението и насочват автомобилите по обходни маршрути.

Президентът Радев, който е в Пловдив , за среща със студенти в Аграрния университет, също коментира инцидента:

„Автомобилът на НСО, който пътуваше пред нас претърпя инцидент, след като изскочи камион, който предприе изпреварване. Лекарят, който пътуваше в автомобила пострада, като има лека фрактури на лакътна става, още едно момче от екипа има нараняване по главата, но не е тежко“, заяви президентът.

Той направи коментар и на движението в Пловдив. „Явно движението в Пловдив е доста натоварено. Това е индустриален град и привлича много фирми, а това е тежка товарна техника, която се движи по пътищата и трябва да се внимава. Крайно време е да се решат въпросите с обходните пътища на Пловдив, това беше в най-тесният участък от пътя“, добави още Радев.

Радев в Пловдив: БСП ще остане в управлението, ще намерят оправдание да не носят отговорностИма политици, които взимат или невежи или безотговорни позиции за войната в Украйна, каза президентът