Шофьор и кондуктор са били пребити в Пловдив по време на работата. Грозните сцени се разиграват в автобус №7 в района на „Беломорски“ на 30 април около 14.30 часа. По време на курс към района водачът на превозното средство е направил забележка на пътничка, която е говорила силно по телефона, докато той е включен на високоговорител.

„Тя е започнала да ги обижда и да ги заплашва, че ще ядът бой, а след като е слязла на последната спирка от маршрута на автобуса е повикала мъж, която е влязъл в рейса и е започнал да бие кондуктора“, разказва жената на шофьора Лида Минкова.

След това агресията се насочила и към шофьора, като нападателя го удрял по главата и дори му счупил очилата. След това нападателят е слязъл от автобуса, а друг шофьор е видял пребитите мъже и е звъннал на 112.

В момента те са настанени в УМБАЛ „Свети Георги“, като по-тежко е състоянието на кондуктора.

Пребитият шофьор е на 62 години, а кондуктора на около 70, като нападателят им е било около

„Това е безумие и срамота, за целия български народ. Искам да призова гражданите да не разговарят по телефона по този начин, защото пречат на водачите, тъй като и без това трафикът в града е много напрегнат“, заяви още жената.

От МВР работят по случая и издирват нападателя.