Районна прокуратура–Пловдив наблюдава досъдебно производство за хулиганство и нанесени телесни повреди на шофьор и кондуктор на автобусна линия от градския транспорт в гр. Пловдив.

Пребиха шофьор и кондуктор в Пловдив заради забележкаМъжете са настанени в болница, издирват нападателя

Припомняме, че шофьорът и кондукторът са били пребити в Пловдив по време на работа. Грозните сцени се разиграват в автобус №7 в района на „Беломорски“ на 30 април около 14.30 часа. По време на курс към района водачът на превозното средство е направил забележка на пътничка, която е говорила силно по телефона, докато той е включен на високоговорител.

„Тя е започнала да ги обижда и да ги заплашва, че ще ядът бой, а след като е слязла на последната спирка от маршрута на автобуса е повикала мъж, която е влязъл в рейса и е започнал да бие кондуктора“, разказва жената на шофьора Лида Минкова.

След това агресията се насочила и към шофьора, като нападателя го удрял по главата и дори му счупил очилата. След това нападателят е слязъл от автобуса, а друг шофьор е видял пребитите мъже и е звъннал на 112.

В момента те са настанени в УМБАЛ „Свети Георги“, като по-тежко е състоянието на кондуктора.

Кондукторът е в Клиниката по оръопедия и травматология. Претърпял е операция на дясното бедро и в момента се възстановява. В добо състояние, почива си и се чувства добре, съобщиха от болницата.

Днес, нападателят е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Първоначалните данни сочат, че побоят е заради отправена забележка към съпругата на побойника, която е пътувала в автобуса. На водача е била нанесена лека телесна повреда, а на кондуктора – средна телесна повреда.

Назначени са експертизи. Разследването по случая продължава.

Съпругата на бития шофьор от градския транспорт: Това е ежедневие в тяхната работаСпоред нея, шофьорите са обиждани и унижавани всеки ден