Шофьор и кондуктор бяха пребити на 30 април в Пловдив по време на работа. Грозните сцени се разиграват в автобус №7 в района на „Беломорски“ на 30 април около 14.30 часа. Жената на пребития шофьор разказа подробностите относно неприятната случка и как се е стигнало дотам.

„Съпругът ми беше брутално пребит при изпълнение на служебните си задължения. Имало е пътничка в автобуса, която е разговаряла на висок глас по телефона на високоговорител. Съпругът ми й е отправил забележка, поне високоговорителят да спре, защото му пречи и го разсейва, а движението в Пловдив е много натоварено. След, което пътничката започва да ги обижда и да ги заплашва” , заяви съпругата на потърпевшия пред репортер на TrafficNews.

Жената е слязла в квартал „Беломорски”, а автобусът е продължил към крайната спирка. На връщане към града, шофьорът и кондукторът виждат, че на спирката, на която са свалили жената, стоят тя и нейн придружител.

„Отварят им вратата, дамата не се качва в автобуса, остава под козирката да наблюдава случката.  Качва се нейният придружител, който е поръчаният бияч, не знам какъв й е. На бърза ръка пребива и двамата, и кондуктора и шофьора. Отива отпред на волана, моя мъж е бил в момент на движение, счупва му очилата, нанася му удари в лицето, оттам се връща при кондуктора, пак го бие и си слиза от автобуса”, разказа тя.

Съпругът на Лида Минкова е бил в безпомощно състояние.

„За съжаление това е ежедневие, това е работното място на съпругът ми. Тези хора са подложени на един ежедневен стрес. Обиждани, унижавани , принизявани до най-ниската точка на съществуване”, допълни тя.

Веселин Дошков, собственикът на „Хеброс бус” заяви, че се сблъскват с такива случаи доста често, затова имат сключен договор с охранителна фирма, на която се звъни при такива случаи и по най-бързия начин подвижни патрули се намесват, за да помогнат.