Фирмата „Парсек груп” досега не е взела нито лев от Община Пловдив за строителството на улица „Даме Груев”, заяви собственикът на компанията Бончо Бонев. Той се свърза с TrafficNews след статията "Между празниците: 1 багер, 1 валяк и двама работници на ул. "Даме Груев", за да изрази своето мнение.

Между празниците: 1 багер, 1 валяк и двама работници на ул. „Даме Груев”„Парсек груп” продължава да работи с бавни темпове на важната пловдивска улица

По думите му на първия етап от бул. „Македония” до „Охрид” работата е готова на 50%.

„ Демонтирани са павета, направен е изкоп с дълбочина 1 м. по цялото трасе, после е направена битова и дъждовна канализация, улични оттоци, захранващ водопровод, водопроводни и канализационни отклонения, канализационни шахти и цялата кабелна мрежа за слаботокови и силнотокови инсталации. Остават тротоарни настилки, асфалт и стълбове за улично осветление”, казва Бонев, като заяви, че всичко досега е направено без да се получават пари – траншовете по договора ще бъдат получени на 10 май.

„ Нашата фирма не е получила все още нито стотинка по този договор и казвате, че след 10 май ще получим пари и това е само оправдание, че не работим. А питам: дали бензиностанциите ще ни дадат горива, а ние да ги платим след 10-ти, дали работниците ни можеха от декември да 10 май да чакат за заплати”, заяви бизнесменът.

 Той каза, че ако реконструкцията се прехвърли за догодина ще е заради политически интереси, защото с 50% бюджет за тази година не се предполага да се свърши 100% от обекта. За тази година има 3,7 млн. лева, но Община Пловдив заяви, че ако дейностите вървят, ще се осигурят и другите средства при актуализацията на бюджета.

Относно жалбите, които пускат от компанията, Бонев заяви, че досега са пуснали 5 жалби – 4 през „Парсек груп” и една през „Тес Кънстръкшън груп”.

„Не знам какво е престъпното и неморалното или нередното да се обжалва в КЗК? Първите две сме ги спечелили, а другите две Колежа и Майчина грижа ме помолиха в първия случай феновете, а във втория случай учителките от ДГ да си оттегля жалбата. По отношение на бул. „Хаджи Димитър” също " ТЕС Кънстракшън Груп" е оттеглило жалбата си”, каза Бонев и продължи:

„Рядко вземаме поръчки... Да, рядко е! Но за нас не пускат по три пъти дадена поръчка: пример за колегата Драгиев пускат едни паважи за 3,7 млн. лв вече трети път. „Модър-Царевец” го пускаха три пъти, докато си направи офертата. Когато участва „Алтрам” обикновено отстраняват всички участници. Е, при нас не е така...”.

За единствения проект, който фирмата е извършила в Пловдив – ремонта на ДГ „Перуника” Бончо Бонев каза, че не е платена нито лев неустойка за просрочено време.

„Знаете ли, че имахме договор за тази детска градина и в него не беше включен покрива? И знаете ли, че калинките на Иван Тотев не знаеха какво да правят и благодарение на сегашното ръководство на Общината беше завършена тази градина”, заяви Бонев.