Хиляди фенове на Ботев излязоха на протест за Колежа и неговото пълно завършване. Той беше под надслов "100% Колежа". Протестното шествие премина пред бул. "Шести септември", бул. Цар "Борис III Обединител" и завърши пред Община Пловдив. На него присъстваха ръководители на Ботев, начело с изпълнителния директор Герман Чистяков, прокуриста Асен Караславов, треньори и деца от школата на клуба. Той беше организиран от Сдружение "ПФК Ботев", Клубът на привържениците на "канарчетата", обединени фракции "Бултрас", Фондация Жълто и Черно и Сдружение Бултрас файт клуб.

Хиляди бултраси блокираха основни булеварди и поискаха напълно завършен КолежаПротестът премина без инциденти

По-рано днес кметът Здравко Димитров се срещна със строителя на стадион "Христо Ботев", като на срещата обсъдиха вариантите за довършване на спортното съоръжение. Градоначалникът настоя да бъде напълно завършена козирката и фасадата на стадиона. Към настоящия момент имаме осигурени 36 млн. лв. за СМР (25 млн. лв. от държавата и 11 млн. лв. от заема от общината), крайната сума за завършването на стадиона е 58,5 млн. лв. или необходими са още 22,5 млн. лв. Кметът ще предложи на съветниците да одобрят тази сума, необходима за довършване на целия проект, разпределена в три бюджетни години.

Зико: Всички сме нетърпеливи да видим Колежа завършен, но напрежението пречи на работатаДо този момент са изплатени 29 млн. лева на ПИМК, за довършването на първия етап трябват 42 млн. лева

По повод проблемите в здравната система и желани промени в Наредбата за медицинска експертиза днес в Пловдив и София бяха организирани протести. Пред РЗИ-Пловдив обаче се събраха едва около десет души, които да защитят каузата. Основните проблеми на хората са, че при изготвяне на ТЕЛК-овото решение, не се взимат предвид всички заболявания на хората, а само основното. Друг проблем е ниските инвалидни пенсии.

Протестиращи заради ТЕЛК пред РЗИ-Пловдив: Това е гавра с нас, системата трябва да се промениЕдва около 10 души в неравностойно положение подкрепиха каузата

Страдащите от рядкото заболяване периневрални кисти на Тарлов за изключени от възможността да получат ТЕЛК-ово решение, да получат инвалидна пенсия и да използват клинични пътеки за изследвания и лечение. Това разказа пред TrafficNews Димитрия Враджева, която е сред представителите на Сдружението на Тарловите пациенти в България.

Тарловите хора у нас - изключени от системата! Димитрия Враждева: Не можем да вземем ТЕЛК и пенсияПредставители на сдружението излязоха на протест

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив, с което е спряно регистърно производство пред Агенцията по вписванията, образувано по заявление за вписване на промени в обстоятелствата по партида на „Пълдин Туринвест" АД, до приключване с влязъл в сила съдебен акт.

И Апелативният съд потвърди спирането на вписването на акциите от Панаира в „Пълдин Туринвест" АД

Минималната работна заплата от тук насетне ще бъде в размер на 50 на 100 от средната брутна работна заплата за период от 12 месеца. Това решиха депутатите при окончателното гласуване на Кодекса на труда. Периодът, който ще се гледа за изчисленията включва последните 2 тримесечия на предходната година и първите 2 тримесечия от текущата година.

Окончателно! Минималната работна заплата ще е 50% от средната брутнаИзмененията ще важат от 2024 г., сметките ще се правят всяка година на 1 септември

32-годишният шофьор Изет Петелов, причинил смъртта на пешеходец в Пловдив, застана днес пред съда. Той е задържан, след като на 28 януари 2023 г. в  Пловдив, на ул. „Шумен“, при управление на товарен автомобил „Рено Мастер“, е блъснал и убил 59-годишния Кирил А., като след това е избягал от местопроизшествието.

Държавното обвинение поиска за Петелов най-тежката мярка за неотклонение, тъй като има достатъчно доказателства, че именно той е бил зад волана на буса. Според прокурора има опасност ако бъде пуснат с по-лека мярка, да се укрие. Изет Петелов, след като е прегазил пешеходеца, тръгнал да бяга, а свидетели са опитали да го спрат. Въпреки това той е напуснал местопроизшествието.  Напускайки Пловдив, виновният шофьор е отишъл в Гоце Делчев,  където с помощта на свои роднини сменя автомобила, който управлява. Бусът от произшествието е даден на друг човек. 

Мъжът, убил пешеходец в Пловдив, сменил колата си, за да покрие следите сиСъдът остави в ареста Изет Петелов

Млади огнеборци от Пловдив и доказани професионалисти, бяха отличени за личен принос към професията на пожарникарите в областния етап на конкурса „Пожарникар на годината - 2022“.

Избраха пожарникарите на годината в ПловдивПобедителите ще представят областта в националния конкурс

Тройна психиатрична експертиза прави пълна психологична „дисекция” на личността на 38-годишният Владимир Василев, обвинен в убийството на Станимир Иванов – Стамбето. Василев подсъдим за това, че на 24 март 2021 година умишлено е умъртвил Станимир Иванов – Стамбето в офис за бързи кредити в Стара Загора.  Пострадалият работил от няколко години за собственика на фирмата,  а убийството е извършено със законно притежаван пистолет.

Психиатри за убиеца на Стамбето - стремеж да подчинява другите, склонност към незачитане на нормитеДелото срещу Владимир Василев продължава

Проектът за сграда над археологията на Понеделник пазара отново влиза за обсъждане в Специализирания експертен съвет за недвижимо културно наследство към Министерството на културата. Причината е, че инвеститорът Димитър Георгиев е изпратил възражение след отхвърлянето му на заседанието на 1 септември 2022 г. Той е отправил молба за повторно разглеждане от СЕСОНКЦ, а към документацията е приложено писмо на главния архитект на Община Пловдив Димитър Ахрянов.

Специализираният съвет към МК отново обсъжда проекта за сграда над археологията на Понеделник пазара

Десетки нарушители на закона за хванати при нова акция на Националната приходна агенция в Пловдив. Инспектори са проверили стотици обекти за начина, по който извършват данъчното отчитане. В част от тях са открити нарушения на законодателството и са включени в „черния списък“ на НАП за обекти, подлежащи на запечатване. Принудителната мярка се прилага в срок до 30 дни и включва пълна забрана за достъп до търговските обекти. 

В нарушение на законодателството е засечена бензиностанция на „Ромпетрол“, намираща се на Околовръстния път на Пловдив до кв. „Коматево“.

Данъчни инспектори хващат нарушение в още един обект на Околовръстното - автоморга в близост до кръгово кръстовище на Кукленско шосе. Тя е собственост на Стефан Земярски.  Нарушения в отчитането на приходите е регистрирано и на паркинг в центъра на Пловдив. След щателна акция в „Столипиново“, пет търговски обекта са застрашени от запечатване. Данъчни са открили нарушения в четири обекта в ромската махала.

Данъчните хванаха в нарушения паркинг, автоморга и бензиностанция в Пловдив, ударна акция и в СтолипиновоДесетки обекти подлежат на запечатване

Бившият „кадровик” на ОД МВР – Пловдив Траян Тодоров е обжалвал  конкурса за избор на началник на отдел „Административен”, който в момента тече областната дирекция. Тодоров е пуснал жалби за опорочаване на процедурата не само до министъра на МВР Иван Демерджиев, но и до Комисията за защита от дискриминация и Института по публична администрация.

Бившият кадровик на пловдивската полиция обжалва конкурс за началник, смята че е опороченПобедителят е предизвестен, категоричен е Траян Тодоров

Водач на лъскав джип реши да превърне тротоар в Кършияка в паркинг.

Шофьор на тузарски джип превърна тротоар в Кършияка в паркингПреминаването на пешеходците е затруднено

Папагалът Жоро, който през пролетта избяга от къщи и близо 10 месеца живя в парк Лаута, се прибра у дома. Птицата е била открита премръзнала вчера сутринта от семейство, което се разхождало в парка. Те успели да го хванат и го прибрали в клетка за котки. След това се свързали със собственика, който бе оставил координатите си на много места в района. 

Папагалът Жоро се сбогува със свободата! Предаде се, премръзналПтицата вече си е у дома в Кючук Париж