Неправилното паркиране е ежедневие на пловдивските улици. Начините, по които шофьорите решават да се справят с липсата на места за паркиране отдавна не учудват гражданите, но въпреки това от TrafficNews продължаваме да показваме всяко нерегламентирано спиране върху тротоари и зелени площи. Именно на такова нарушение се е натъкнал читател на медията ни, който сигнализира за водач на лъскав „Мерцедес”, който е решил да превърне тротоар в паркинг на улица „Полковник Бонев” 24.

„Когато шофьорите не успеят да си намерят място за паркиране, решават, че тротоарите също са решение. А как ще преминават пешеходците и майките с колички няма никакво значение. Очевидно е, че водачите изобщо не се замислят по този въпрос. Липсата на места не е оправдание, винаги може да се спре на платен паркинг, а явно водачът може да си го позволи, съдейки по цената на автомобила му”, коментира нашият читател.

TrafficNews.bg благодари на всички читатели за изпратените сигнали и изразена гражданска позиция! Ако и вие се натъкнете на подобни нередности, може да ни изпращате сигналите си като съобщение в страницата ни във Фейсбук или на редакционната ни поща redaktor@trafficnews.bg.